gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

3+1 film koje ljubitelji kuhanja moraju pogledati

2023. 08. 14.

3+1 film koje ljubitelji kuhanja moraju pogledati

1) Nema rezervacije

Catherine Zeta-Jones glumi u romantičnoj komediji No Reservations iz 2007. godine. Lik kojeg tumači u filmu suočava se s čovjekom (Aaron Eckhart) čiji se pogled na svijet radikalno razlikuje od njegovog. A ta napetost između njih kulminira u kuhinji elegantnog restorana. 

Odnos njih dvoje tijekom kuhanja (a naravno i izvan kuhinje) zaokreće se prema kraju tipičnom za romantične komedije. A nama kao gledateljima ne preostaje ništa drugo nego čeznutljivo promatrati sve scene u kojima iz njihovih ruku izlazi nešto sasvim maestralno.

 

2) Glavni kuhar

Za ljubitelje ulične hrane nezaobilazan večernji program je film Jona Favreaua Chef. Pred našim očima se spremaju takva ukusna jela da ćete nakon gledanja filma (ili čak tijekom njega) poželjeti početi raditi slasne kubanske sendviče.

Istovremeno, možemo svjedočiti i tome kako se osramoćena kuharska zvijezda budi pred činjenicom da život nije samo posao - čak i ako iz njegove kuhinje izlaze prava umjetnička djela. I da možda i nije tako nemoguće uskladiti posao s privatnim životom ako dopustite da se profesija i vaši najdraži na neki način susretnu.

 

3) Tako to radi glavni kuhar

Jean Reno i gastronomija: što će biti od toga? Pa nadasve zabavna komedija u kojoj je na stolu sve što se može zamisliti: osim znanosti i umjetnosti kuhanja, novac, ljubav, natjecanje, pa čak i nepredvidljivost sudbine.

Comme un chef ne ostavlja nikakvu sumnju da je dobra odluka posvetiti mu se svega sat i pol. Jedina greška koju možete napraviti je sjediti i gledati film gladni. Jer ako išta, posao kuhara sigurno će nas ogladnjeti, a nakon posljednje scene vrlo je vjerojatno da će nas prvi put odvesti u kuhinju.

 

+1) Juhu-hu

Na kraju bi se na popisu trebao naći i animirani film, Oscarom nagrađeni Ratatouille!

Ratatouille je bio prvi zajednički film Pixara i Disneya, i priznajmo: uspjeli su napraviti nešto nezaboravno. Film o entuzijastičnom i svrhovitom malom štakoru pun je smiješnih i neočekivanih obrata i uspijeva uhvatiti strast prema gastronomiji na način koji oduzima dah. 

Kreatori su posebnu pozornost posvetili autentičnosti. Dugo su i temeljito proučavali specijalitete vrhunskih restorana i rad kuhara i kuharica. A rezultat govori sam za sebe. Čak želimo jesti ratatouille (francuski đuveđ) i druga rajska jela, znajući sigurno: vidimo samo crteže, a ne pravu hranu.

 

Ako vas je ljubav prema hrani i kuhanju (opet) potaknula da zavolite hranu i kuhanje, nemojte se suzdržavati! Nabavite najkvalitetnije kuhinjske alate iz naše online trgovine i stvorite doista zadivljujući jelovnik!

A ako vam se objava svidjela, pratite nas na Facebookkako ne biste propustili novosti!