gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

4 prava finger fooda za novogodišnju noć

2022. 12. 19.

4 prava finger fooda za novogodišnju noć

Preporučamo finger food

Finger food jednostavno znači male zalogaje. Njihova suština je jednostavno da budu mali zalogaji koji se mogu jesti stojeći. Zato je bitno da su to jedan ili dva zalogaja hrane, dakle pravi međuobroci. Stoga ih je lako pojesti dok razgovarate na zabavi, službenom društvenom događaju ili samo na opuštenoj novogodišnjoj zabavi.

Jer da, finger food može biti vrlo posebno gurmansko jelo koje se nudi na svečanom događaju. Ali možete prirediti i zabavni tulum. Takve zalogaje možete naručiti i za vjenčanja, konferencije i profesionalna događanja. No njime možete začiniti i običnu kućnu zabavu. Finger food može biti i jednostavan međuobrok, ali često možete odabrati i vrlo spektakularne zalogaje. Upravo smo vam donijeli neke jednostavne zalogaje za zabavu, pokazujući vam jednostavan način.

1. Suhe šljive umotane u slaninu

Suhe šljive umotane u slaninu jednostavan su i sjajan zalogaj za zabavu za doček Nove godine. A božićni okus samo je šlag na torti. Jednostavno je božanstven, način na koji se slatki i slani okusi susreću u obliku hrskavih malih zalogaja. A za to čak i ne morate puno učiniti. Kako se izrađuje? Jednostavno uzmemo nekoliko tankih ploški slanine i suhih šljiva, zarolamo ih i pečemo na 200 stupnjeva 10 minuta. Vrijedi koristiti papir za pečenje.

2. Mini burger

Mini hamburger je malo kompliciraniji, ali odličan je zalogaj za zabavu. U posljednje vrijeme najmoderniji finger food su grickalice koje su mini imitacije profesionalno pripremljenih street food jela. Zato su hrenovke, zalogaji s hamburgerima i mini tortilje vrlo moderni. Osim toga, mini hamburger može biti ne samo ukusan, već i malo obilniji međuobrok o čijem okusu možete i sami sanjati. Treba li uključiti marinirani luk ili svježu salatu? Pustite maštu da leti! Pazite na jednu stvar: ako ste praznovjerni, zaboravite burger s lososom. Znate, za Novu godinu je zabranjeno jesti ribu.

Ako i kod kuće radite mini kiflice, možete učiniti čuda s provjerenim kuhinjskim mikserom

3. Umakalice

Umakalica je uvijek sjajna ideja. Razgovor s prijateljima, doček Nove godine ili samo obiteljska filmska večer, bez obzira na program, svakako možete uljepšati doživljaj umakalicom.

Za novogodišnju zabavu može biti pun pogodak prava salsa. Preporučujemo vrlo sitno narezane rajčice, papriku i crveni luk. Možda biste za to trebali upotrijebiti ovaj genijalni rezač povrća . Dodajte svježi korijander, zatim malo maslinovog ulja i limunovog soka. 

Ali budući da je novogodišnja noć, zašto ne napraviti božanstveni umak od crvene leće? Sve što vam treba je crvena leća, rajčica i crveni luk, kao i češnjak. Začinite senfom, maslinovim uljem, solju i paprom te s malo limunova soka.

4. Šunka rolada od tortilje začinjena zelenim začinima

Rolada od šunke sa zelenim začinima jedan je od najjednostavnijih i najgenijalnijih zalogaja. Uzmite malo prepečenu tortilju, premažite je krem ​​sirom sa začinskim biljem ili domaćim vrhnjem. Potonji može biti grčki jogurt i sir, s nasjeckanim crvenim lukom, koprom i češnjakom. Tanko ga namažite na tortilju pa dodajte šunku. Čvrsto smotajte, pa režite na male kolutiće od 3-4 cm i tako ih poslužite.

Nadamo se da vam se svidio naš mali izbor!