Empanadas- španjolska hrana, sa švedskim mikserom
2022. 10. 31.
Sastojci za 12 komada
Za tijesto:
360 grama pšeničnog brašna
75 grama maslaca
100 ml mlijeka
1 jaje
1 žličica soli
jaje za premazanje
Punjenje:
100 grama mljevene janjetine
100 grama feta sira
1 glavica luka
30 grama grožđica
30 grama crnih maslina (grubo nasjeckanih)
1 žličica kumina
1 žličica crvene paprike
sol i papar po ukusu
Empanadas - španjolska hrana sa švedskim mikserom - korak po korak:
Punjenje
1. Luk ogulite i sitno narežite.
2. Na maslinovom ulju popržiti (pirjati) luk i mljeveno meso.
3. Začinite kuminom i paprikom, pa posolite i popaprite po ukusu.
4. Sada pomiješajte s grožđicama i maslinama i ostavite da se ohladi dok pripremate tijesto.
Tijesto:
1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
2. Za izradu tijesta sastavite ANKA sa 7-litarskom posudom za miješanje od nehrđajućeg čelika, spiralnom kukom za miješenje i valjkom za miješenje, kao i strugalicom za zdjelu za miješanje koja sprječava lijepljenje tijesta za stijenke posude. zdjela. Ovo su sadržaj kutije osnovnog seta, koje možete upoznati klikom OVDJE and OVDJE! Zamijesite sve sastojke u glatko tijesto, pa ga ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
3. Izvadite ANKARSRUM Assistant glavu za miješanje tjestenine i tanko razvucite tjesteninu, zatim izrežite 12 krugova i polovicu namažite nadjevom od mesa. Na vrh stavite izmrvljeni feta sir.
4. Savijte tijesto u obliku polumjeseca i pritisnite vilicom rubove.
5. Stavite ih na lim za pečenje i premažite vrh razmućenim jajetom.
6. Pecite ih na sredini pećnice oko 25 minuta.