gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Empanadas- španjolska hrana, sa švedskim mikserom

2022. 10. 31.

Empanadas- španjolska hrana, sa švedskim mikserom

Sastojci za 12 komada

Za tijesto:

360 grama pšeničnog brašna

75 grama maslaca

100 ml mlijeka

1 jaje

1 žličica soli

jaje za premazanje

Punjenje:

100 grama mljevene janjetine

100 grama feta sira

1 glavica luka

30 grama grožđica

30 grama crnih maslina (grubo nasjeckanih)

1 žličica kumina

1 žličica crvene paprike

sol i papar po ukusu

Empanadas - španjolska hrana sa švedskim mikserom - korak po korak:

Pogledajte snimak!

Punjenje

1. Luk ogulite i sitno narežite.

2. Na maslinovom ulju popržiti (pirjati) luk i mljeveno meso.

3. Začinite kuminom i paprikom, pa posolite i popaprite po ukusu.

4. Sada pomiješajte s grožđicama i maslinama i ostavite da se ohladi dok pripremate tijesto.

Tijesto:

1. Zagrijte pećnicu na 175°C.

2. Za izradu tijesta sastavite ANKA sa 7-litarskom posudom za miješanje od nehrđajućeg čelika, spiralnom kukom za miješenje i valjkom za miješenje, kao i strugalicom za zdjelu za miješanje koja sprječava lijepljenje tijesta za stijenke posude. zdjela. Ovo su sadržaj kutije osnovnog seta, koje možete upoznati klikom OVDJE and OVDJE! Zamijesite sve sastojke u glatko tijesto, pa ga ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

3. Izvadite ANKARSRUM Assistant glavu za miješanje tjestenine i tanko razvucite tjesteninu, zatim izrežite 12 krugova i polovicu namažite nadjevom od mesa. Na vrh stavite izmrvljeni feta sir.

4. Savijte tijesto u obliku polumjeseca i pritisnite vilicom rubove.

5. Stavite ih na lim za pečenje i premažite vrh razmućenim jajetom.

6. Pecite ih na sredini pećnice oko 25 minuta.

ANKA savjet:

Poslužite uz razne umake i svježu, hrskavu salatu.