#zanimljivosti
Pročitajte naše članke na tu temu i provjerite naše preporučene proizvode!
Najpopularniji artikli na ovu temu:
4 jela od tikve
Bundeva je jedan od najsvestranijih sastojaka. Osim što ima široku primjenu, bogat je i hranjivim tvarima. Sadrži vitamine A, B, C i E, ali i kalij, vlakna i...
Duga povijest hamburgera – ukratko
Tko bi rekao da se korijeni tako uobičajene brze hrane mogu pratiti sve do mongolskih ratnika? Ako ni vi niste pretpostavili to o hamburgeru, onda je ovaj čl...
Neobični, ali ukusni dodaci za pizzu
Ako imate prijatelja iz Napulja, ni slučajno mu nemojte pokazati ovaj članak! Tradicionalna napuljska pizzerija nudi pizzu Margherita. Tijesto za pizzu, umak...
Tajne skandinavske kuhinje
Skandinavska kuhinja puno je više od švedskih mesnih okruglica! Sjevernoeuropska kuhinja puna je posebnih, ali jednostavnih jela za pripremu. Ako želite znat...
3+1 načina korištenja krumpira
Krumpir. Jednostavan, ali briljantan sastojak koji svi znaju. Ako vas zanima kako možete iskoristiti mogućnosti krumpira u kuhinji, čitajte dalje!
Odakle dolazi navika ispijanja kave?
Neki ga piju da ostanu budni, neki kao ritual, a neki samo iz navike. Nije ništa drugo nego kava. Odakle dolazi navika ispijanja kave? Da vidimo!
10 zanimljivih činjenica o čaju
Postoji li osoba na ovoj planeti koja nikada u životu nije popila čaj? Odgovor je vjerojatno ne baš. Uostalom, čaj je jedno od najčešće konzumiranih pića. Do...
Kako napraviti bolju kajganu!
Jaja su imala odlučujuću ulogu u kuhinji mnogih kultura tisućama godina. Vrijeme je da ponovno otkrijete ovaj klasik! Pokazat ćemo vam neke trikove koji će v...
Stojećki, sjedećki ili ležećki? Čudne prehrambene navike diljem svijeta
Jeste li ikada jeli perece? Naravno, računa se i grickanje u krevetu! Jeste li ikada uzeli nekoliko zalogaja dok hodate ili stojite? Postoje mjesta gdje je t...
Primjena i blagotvorni učinci masline
Mnogi ljudi pjevaju ode o blagotvornom djelovanju maslina. Istražili smo što bi mogao biti uzrok!
Povijest vina: piće s dugom poviješću
„Bog je stvorio svijet. Grožđe je rođeno iz spoja sunca i zemlje. Čovjek je napravio vino od grožđa kako bi se osjećao bliže Svemogućem."
Kriza s grožđicama - Zašto grožđice toliko podijele ljude?
Grožđice su dio gastronomije: neki ih vole, a drugi izbjegavaju. Što je razlog za ovu dvojnost?
Priprema zimnice: umjetnost kućnog konzerviranja
Pripremanje zimnice je stari, tradicionalni način čuvanja hrane. U ovom blog članku predstavljamo osnovne metode konzerviranja, kao i nekoliko korisnih savje...
Što će ljudi jesti za 100 godina?
Broj ljudi na planeti stalno raste. Čime ćemo hraniti pridošlice? Koja se alternativna hrana može razmotriti? Što će ljudi jesti za 100 godina?
Što je bilo na stolu na gozbama za vrijeme antike?
Da se možete vratiti u prošlost, što biste željeli vidjeti? Vratit ćemo vas malo u davna vremena: možete steći uvid u prekrasan gastronomski svijet starog Eg...
5+2 načina upotrebe sira
Bezbrojne vrste, okusi i teksture sira omogućuju nam da mijenjamo njegovu upotrebu u kuhinji na gotovo bezbroj načina. Kako kreativno i na različite načine k...
Kako uštedjeti vrijeme u kuhinji?
Otkrijte kako možete uštedjeti vrijeme u kuhinji uz jednostavne, ali briljantne trikove i tehnike! Pokazujemo postupke koji kuhanje čine ne samo bržim, već i...
Koraci konzerviranja rajčice
Koraci konzerviranja rajčice kod kuće. Popularnost konzerviranih rajčica raste ne samo među bakama i djedovima, već i među mladima! Koraci konzerviranja rajč...
Sve što morate znati o okruglicama
Prijeđimo odmah na stvar: ovaj post govori o Gassner aparatu za kuhanje okruglica na pari, čudesnom kuhinjskom oružju koje pripremu okruglica na pari podiže...
Tradicionalni recepti u novom ruhu
Volite klasične okuse, ali ste u potrazi za modernim trikovima? Otkrijte kako tradicionalne recepte možete zavrtiti nekonvencionalnim idejama! Pripremite se...
Hrana bogata vitaminima
Nova godina je u punom jeku, vrijeme je da (kao što ste obećali) vaše zdravlje bude glavni lik! Otkrijte pet fantastičnih recepata bogatih vitaminima uz koje...
Zdrava prehrana: Pomažemo vam da ispunite svoju novogodišnju odluku!
Jeste li donijeli novogodišnju odluku da ćete se hraniti zdravije? Otkrijte s nama kako vaša kuhinja može postati scena promjena i novih početaka!
Održivost u kuhinji: zelene tehnologije i prakse
Održivost nije samo popularna riječ u gastronomiji – ona je ključ budućnosti. Otkrijte kako zelene tehnologije i održivi postupci mogu revolucionirati vašu k...
Trikovi koji olakšavaju pripremu u kuhinji
Uđite s nama u čarobni svijet kuhinjskih priprema, gdje svaki pokret znači i gdje kuhinjske rutine dobivaju novo značenje. Pročitajte naš članak kako vaša ku...
Vegetarijanac, vegan, intolerancija na laktozu, osjetljivost na gluten: rječnik za različite dijete i alergije na hranu
Tko je vegetarijanac? Kada možemo reći da je netko vegan? A što je s intolerancijom na laktozu i osjetljivošću na gluten? Naš članak će odgovoriti na sva vaš...
Kuhinjski alati, koje možda ne poznajete ali biste ih morali isprobati
Zamislite što uređaj ne samo sto vam olakšava posao, već i stilski pristaje vašoj kuhinji. Predstavljamo moderne kuhinjske alate koji kuhanje čine ne samo la...
Zanimljive činjenice iz povijesti kulinarstva
Otkrijte s nama kako su vatra i začini promijenili okuse svijeta! Povijest gastronomije posebno je uzbudljiva: pogledajte zanimljivu povijest kulinarstva!
Sastojci koji jačaju imunitet
Zamislite da svako jelo koje pripremite može biti ne samo gastronomski doživljaj, već može i ojačati vaš imunološki sustav. Čini Vam se što pretjerujemo? Nit...
Umijeće začinjavanja, odnosno harmonija okusa
Začini ne samo da obogaćuju okuse, već su s vremenom postali i obilježja različitih gastronomskih kultura. Otkad postojimo, eksperimentiramo s njima, ne samo...
Čarolija dimnjak kolača
Ako ste ikada posjetili, ili čak redovito šetali centrom Budimpešte, sigurno ste naišli na prodavače dimnjak kolača. Ali znate li povijest dimnjak kolača? Že...
Razgradivo kuhinjsko posuđe od prirodnih materijala u ime zaštite okoliša i održivosti
Kako bismo zaštitili našu planetu, sve više se cijeni ekološka svijest i održivost. Ništa drugačije nije ni u ugostiteljstvu, gdje prirodni i razgradivi alat...
Tajna azijske kuhinje
Azijska kuhinja jedna je od najstarijih i najpopularnijih kulinarskih kultura na svijetu. Nije ni čudo jer se kontinuirano razvijala tisućama godina zahvalju...
Kakvim kolačima moderne bake iznenađuju svoje unuke?
Bake mogu napraviti nevjerojatno ukusne kolače. Ali zašto ih onda ne jedu unuci? Kakav kolač treba napraviti trendi baka ako želi da ga jedu njezini unuci?
Još nije kasno: vratite ljetni ugođaj uz kuhani kukuruz!
Kuhani kukuruz omiljena je poslastica i djece i odraslih. U rujnu još nije kasno skuhati koju porciju kod kuće i tako vratiti djelić ljetnog ugođaja. I kao u...
5 iznenađujućih načina pripreme krumpira
Krumpir je u Europi prisutan od 16. stoljeća. Koristi ga industrija ljepote, djeca od njega mogu napraviti "otisak krumpira", a njegovim su se cvijetom u to...
Dan utakmice s prijateljima? Napredni savjeti za grickalice za vaše goste
Svi znaju za slani kikiriki, čips, kokice i druge slične grickalice. Ali što je s posebnim popratnim zalogajima? Znate li kako poboljšati gledanje utakmice i...
Loše spavate? Možda je večera kriva!
Ako noću ne spavate dobro, to bi lako moglo biti povezano s vašim prehrambenim navikama. Što to točno znači saznat ćemo u ovom postu.
3+1 film koje ljubitelji kuhanja moraju pogledati
Volimo "kuharske filmove" unatoč tome što okus i miris hrane nažalost ne mogu prodrijeti kroz filmsko platno. Ipak, ispunjava nas radošću vidjeti rađanje uku...
Ovako se jelo u doba reforme: Probajte i vi vječne klasike!
Što su ljudi jeli u prvoj polovici 1800-ih? Koje je bilo omiljeno jelo Petőfija, Széchenyija ili Jókaija? U ovom članku tražimo odgovore na ova uzbudljiva pi...
Povijest roštilja
Vjerojatno ste u nekom američkom filmu vidjeli zabavu s roštiljem. Znate li kako se na ovaj način prži meso? Čime je začinjeno? Kakav umak radite uz njega? U...
Rashladite se limunadom!
Nema ništa bolje na vrućoj ljetnoj vrućini od čaše ledeno hladne, osvježavajuće limunade! Uključili smo kratki sažetak povijesti limunade kao poslastice, te...
Brunch, stari i novi trend
Kad smo prvi put čuli za to, bili smo iznenađeni konceptom, no s vremenom smo shvatili da to i nije tako loša ideja, dapače, radili smo to nedjeljom, a da ni...
Jaje i šunka: ideje za Uskrs
Ako slijedite tradiciju i istovremeno ste moderni, onda ste svakako otvoreni za pripremu modernih jela od tradicionalnih namirnica. Na primjer, za Uskrs! Don...
Priprema plodova mora kod kuće
Volite morske plodove, ali ne znate kako od njih kod kuće pripremiti delicije savršenog okusa i teksture? Iznijeli smo neke argumente za njih i nekoliko savj...
Molekularna gastronomija, znanost o hrani
Molekularna gastronomija nije samo novi restoranski trend. Puno više od toga. I njegova povijest također seže u daleku prošlost. O čemu se točno radi možete...
5 recepata baziranih na blanširanju
Blanširanje nije tako komplicirana kuhinjska operacija. No, nenadmašan je u očuvanju okusa i mirisa povrća. Donijeli smo nekoliko recepata kako da bude opipl...
Okusi svijeta: kako ih koristiti?
Kuhinje u malim lokalnim zajednicama posljednjih su godina sve popularnije. I po pitanju okusa postajemo sve hrabriji. Kako skuhati takve specijalitete kod k...
Silvestrovo i Nova godina: jela za praznovjerje
Kojim običajima vezanim uz hranu oblikujemo dočeke Nove godine? Koja se navika krije iza svake hrane? Pogledajmo što jesti, a što ne te kojim receptima možet...
4 prava finger fooda za novogodišnju noć
Kako biste na svom novogodišnjem dočeku poslužili stvarno cool hranu, ne morate nužno cijeli dan provesti u kuhinji. Donijeli smo vam neke super i super brze...
Božićna hrana u Europi
Koja se hrana jede za Božić u različitim zemljama? Uz ovaj mali izlet možemo se inspirirati i upoznati običaje vezane uz Božić. Kreni u avanturu, pripremi ta...