gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Zdrava prehrana: Pomažemo vam da ispunite svoju novogodišnju odluku!

2024. 01. 15.

Zdrava prehrana: Pomažemo vam da ispunite svoju novogodišnju odluku!

Novogodišnja odluka: Zdrava prehrana

U prvim danima nove godine svi su još uvijek entuzijastični, trude se ispuniti obećano. Tada mnoge novogodišnje odluke postanu poput novogodišnjeg vatrometa: brzo nestanu nakon velikog praska. Nemojte napraviti ovu grešku! Zdrava prehrana ne bi trebala biti samo prolazan san – ona bi trebala postati sastavni dio vaše svakodnevice!

Vaše zdravlje je najveće blago koje treba cijeniti svaki dan. Zdrava prehrana nije samo borba protiv kilograma, ona također znači energiju, vitalnost i dobrobit. Osim toga, ako to učinite kako treba, čak će vam i okusni pupoljci biti zahvalni!

Ali kako započeti?

Ovdje ćete pronaći kuhinjske alate i pribor koji zdravu prehranu čine ne samo jednostavnom, već i zabavnom. Zamislite samo kako svježe povrće i voće prerađujete najmodernijim alatima u nekoliko sekundi!

Dopustite nam da vam pomognemo na ovom uzbudljivom putovanju!

 

Prvi koraci ka zdravijem životu

Dobrodošli na prvu stanicu na putu ka zdravijem životu. Početak puta je uvijek teži, ali ne brinite: ako svjesno krenete sa zdravom prehranom, počevši od osnova, nećete imati problema!

Počnimo s osnovama i gradimo svoj zdrav način života korak po korak!

 

Upoznajte osnove!

Raznolika i uravnotežena prehrana osnova je zdrave prehrane. Što ovo zapravo znači? Jednostavno rečeno: šarena prehrana je ključ!

Zamislite svoj tanjur kao dugu: svježe povrće, voće, integralne žitarice, nemasne bjelančevine i zdrave masti. Ovo neće oduševiti samo vaše okusne pupoljke, već će vam i vaše tijelo biti zahvalno jer svaka boja pruža različite vitalne hranjive tvari.

Putovanje zdrave prehrane nastavlja se u hladnjaku! Vrijedno je naučiti pametno skladištiti. Započnite s oslobađanjem svoje smočnice i hladnjaka od nepotrebne, prerađene hrane i umjesto toga je napunite zdravim sastojcima! Redovito kupujte svježe povrće i voće, cjelovite žitarice, nemasne proteine poput ribe ili piletine i zdrave masti poput avokada ili maslinovog ulja.

 

Mjesto promjene: kuhinja

Kuhinja ima ključnu ulogu u stvaranju zdravog obroka.

Prije svega: primijetite neispravne postupke koji su postali navika! Ako si uspijete osvijestiti kada i zašto koristite prerađenu i/ili nezdravu hranu i sastojke tijekom pečenja i kuhanja, lakše ćete prijeći na drugu, ispravnu praksu!

S druge strane, nabavite alate koji će pripremu zdravih namirnica učiniti jednostavnom.

Pokazat ćemo vam neke kuhinjske alate s kojima zdravu prehranu možete učiniti lakšom i ugodnijom!

  • Spiralni rezači voća i povrća: Tikvice, mrkvu ili drugo povrće možete jednostavno pretvoriti u ukusne trakice poput tjestenine koje su savršena osnova za zdrava i ukusna jela.
  • Centrifuga za salatu: Svježe i hrskave salate temelje se na pravilno pripremljenom povrću. Uz pomoć centrifuge za salatu možete brzo i učinkovito osušiti povrće kako bi imalo savršenu konzistenciju za salate.
  • Ljuštači: Često je teško započeti čišćenje povrća i voća. Međutim, uz pomoć profesionalnih gulitelja, možete ih osloboditi kože u nekoliko sekundi.

 

 

Jeste li spremni da zdrava prehrana ne postane samo novogodišnja odluka, već dio vašeg života? Zatim pogledajte naše druge profesionalne alate! Otkrijte našu raznoliku ponudu koja će vam pomoći u ostvarenju Vaših ciljeva!