gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Kakvim kolačima moderne bake iznenađuju svoje unuke?

2023. 09. 18.

Kakvim kolačima moderne bake iznenađuju svoje unuke?

Zašto unuci ne jedu kolače?

U današnje vrijeme obiteljska okupljanja često postaju čudna. Bake s ljubavlju pripremaju božanstveno ukusne čokoladne kolače, neponovljive kremšnite ili kiflice s džemom koje se ne mogu zamijeniti ni s čim drugim. Unuci ih, međutim, s najvećom ljubavlju odbijaju. Oni ne jedu kolačiće.

Kakav je šećer u njemu? Bez glutena? Bez laktoze? Sadrže li jaje? Nemate veganske kolačiće? - pljušte pitanja bakama i djedovima. I nije im jasno o čemu se radi, kada su prije nekoliko godina svi jeli iste slasne kolače.

Pa, vrijeme je da saznate kako se baka može natjecati s ovim zahtjevima koji dolaze od djece!

 

Kolači bez šećera

Prije nekoliko desetljeća, osim kristalnog šećera, u prosječnom kućanstvu nije bilo mjesta za druge vrste sladila. Zatim su se male tablete za zaslađivanje počele širiti. Kasnije su se šećer od trske, smeđi šećer, eritritol, ksilitol (brezin šećer) i mnogi drugi zaslađivači širili iz trenutka u trenutak.

Svaki od njih ima svoje prednosti (i nedostatke). Ima onih koji glasaju za jednu ili drugu dijetu. Dok se drugi zbog dijabetesa ili drugih sličnih problema odlučuju na jednu od alternativa kristalnom šećeru.

Ovo su odluke o kojima bake 21. stoljeća moraju razmisliti. Sva djeca i unuci (bilo da imaju 10 ili 50 godina) bit će iznimno zahvalni ako prije božićnog ili rođendanskog druženja baka i djed pitaju: kako zasladiti kolače?

 

Kolači bez glutena

Razvojem medicinske dijagnostike sve je češće i u sve mlađoj životnoj dobi moguće utvrđivati preosjetljivost na gluten. Srećom, u istodobno bezglutenska hrana postaje sve popularnija.

Ono što je najvažnije da svi znaju da je vrlo važno što osoba kojoj je liječnik dijagnosticirao da je osjetljiva na gluten ne jede gluten!

Moderna baka radi kolače bez glutena za svoje unuke osjetljive na gluten!

 

Kolači bez laktoze

Osjetljivost na laktozu također je postala relativno točna za dijagnosticiranje posljednjih godina i desetljeća. Iako se ne radi o alergiji, to ne znači da su simptomi ugodni. Ako osoba s intolerancijom na laktozu konzumira laktozu, to uglavnom može izazvati želučane tegobe, ali može uzrokovati i niz drugih problema.

Zbog toga postoji velika potražnja za proizvodima bez laktoze, uključujući kekse bez laktoze, torte i slatkiše. Danas većina trgovina prodaje mlijeko bez laktoze, svježi sir, sir, kiselo vrhnje, jogurt - možete koristiti ove za pripremu slastica bez laktoze bez posebnih promjena.

 

Veganski kolači

Veganska prehrana je kada se ne konzumira hrana životinjskog podrijetla. Dakle, bez mesa, bez mliječnih proizvoda, bez jaja ili bilo čega sličnog.

Ako u obitelji postoji vegan, morate preispitati pripremu kolača. Umjesto mliječnih proizvoda treba birati biljne alternative ,a treba izbjegavati i upotrebu jaja.

 

Uz malo pažnje, moguće je na stol staviti kolačiće koje mogu jesti svi članovi obitelji. Trendi bake s time mogu svojim unucima pružiti nesvakidašnje veselje.

Ako vam se objava svidjelapratite nas na Facebook-ukako ne biste propustili još zanimljivih sadržaja!


Povezani proizvodi