gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Pripremite se za Valentinovo uz profesionalnu catering opremu

2025. 02. 10.

Pripremite se za Valentinovo uz profesionalnu catering opremu

Valentinovo je jedno od najvažnijih i najprometnijih razdoblja u ugostiteljstvu, kada parovi žude za posebnim romantičnim iskustvom. Ključ uspjeha nije samo kreativan jelovnik i ugodna atmosfera, već i profesionalna oprema kuhinje koja omogućuje besprijekornu uslugu. Pogledajmo detaljno kako se možete pripremiti za ovu posebnu prigodu i koji će vam alati trebati za pripremu savršene večere za Valentinovo.

Usavršite svoja glavna jela s profesionalnim alatima

Jedan od najpopularnijih trendova u modernom blagovanju je precizno kuhanje za koje je potreban kvalitetan sous vide oprema. Ovaj uređaj donosi revoluciju u pripremi mesa: kuha vakuumirane sastojke na točno postavljenoj temperaturi na duže vrijeme, omogućujući da svako vlakno mesa bude savršeno pečeno, a da zadrži svoju sočnost. Ovo može biti posebno korisno na Valentinovo, kada gosti često naručuju vrhunske odreske ili druga jela od mesa kod kojih je savršena pečenost ključna.

Konvektomati također mogu biti presudne u vašoj kuhinji. Ovi moderni uređaji kombiniraju prednosti tradicionalnog pečenja i kuhanja na pari, omogućujući vam savršenu pripremu više jela odjednom.

Priprema deserti i slatkih napasti

Jedan od najvažnijih elemenata jelovnika za Valentinovo je desert, jer slatkoća i romantika idu ruku pod ruku. Ako želite napraviti praline ili posebne čokoladne ukrase, trebali biste nabaviti alate koji olakšavaju proces temperiranja, kao što su termometri i posebne lopatice. Oni će pomoći osigurati da čokolada ima pravi sjaj i hrskavost, što također možete postići ručnim metodama sve dok točno slijedite tehniku.

Planetarni mikser još je jedan nezamjenjiv alat u modernoj slastičarskoj kuhinji. Ovaj uređaj ne samo što olakšava klasično mućenje, već je s različitim postavkama brzine i glavama za miješanje pogodan i za miješenje tijesta, miješanje krema i pravljenje pjene. Snažniji modeli mogu obraditi i do nekoliko kilograma sastojaka odjednom, što može biti posebno korisno na užurbano Valentinovo.

Proizvodnja pića i koktela

Oprema koktel bara također je neophodna. Kvalitetan ledomat je neophodan – kristalno čiste, pravilne veličine i oblikovane kockice leda nisu samo estetski važne, već također utječu na pravilan omjer hlađenja i razrjeđivanja pića. Kockice leda u raznim oblicima (kockice, valjci, drobljeni led) obogatit će ponudu koktela.

Posluživanje i održavanje temperature

Prilikom posluživanja važno je održavati ispravnu temperaturu. Koristeći modernu grijanu vitrinu ili salamander možete osigurati da sva jela budu poslužena na savršenoj temperaturi. Salamander može biti posebno koristan za preljev slastica, poput karameliziranja crème bruléea ili pripreme gratiniranih jela.

Pozadinski procesi i higijena

Za nesmetan rad kuhinje potreban je dovoljan kapacitet pranja posuđa. Kupnja industrijske perilice suđa značajna je investicija, ali se isplati povećanjem učinkovitosti i smanjenjem osobnih troškova. Brzi programi omogućuju kontinuiranu cirkulaciju uređaja, dok ispiranje na visokoj temperaturi jamči pravilnu higijenu.

Pravilno skladištenje sirovina također je ključno. Kupnjom profesionalnih hladnjaka s različitim temperaturnim zonama osiguravate optimalno skladištenje svih sastojaka. A šoker omogućuje brzo hlađenje i pravilno skladištenje unaprijed pripremljenih jela.

 

Prava oprema ne samo što povećava učinkovitost radnih procesa u kuhinji, već također omogućuje pripremu kreativnih i posebnih jela. Stoga je vrijedno pravovremeno procijeniti i eventualno poboljšati kuhinjsku opremu kako biste svojim gostima mogli pružiti kvalitetnu uslugu na Valentinovo i ostale dane u godini.

Učinite svojim gostima Valentinovo i svaki drugi dan u godini nezaboravnim uz odgovarajuću kuhinjsku opremu! Sve navedene uređaje možete pronaći u našoj online trgovini a naša korisnička služba rado će vam pomoći sastaviti konfiguraciju koja vam najviše odgovara.