gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Neobični, ali ukusni dodaci za pizzu

2024. 10. 18.

Neobični, ali ukusni dodaci za pizzu

Alternativni umaci za pizzu

Većinu napuljskih pizza chefova vjerojatno bi uvrijedila osnovni umak od češnjaka i vrhnja. Osnovni umak za pizzu radi se od (strogo) ručno očišćenih rajčica, (strogo) morske soli i bosiljka. Od ove podloge se radi, tzv "puž od rajčica". To se radi žlicom (strogo) u jednom pokretu.

Ipak, u drugim dijelovima svijeta gdje ga Napolitanci ne vide, vrijedi probati nešto drugo osim osnovnog umaka za pizzu.

Umak za pizzu od dinje

Dinja i pršut su dobri prijatelji, također su odličan par na pizzi. Izblendajte dinju narezanu na kockice kad je sezona! Rasporedite po tijestu, dodajte mozzarellu i zapecite u pećnici. Nakon pečenja nadjenite ga pršutom. Pokapajte maslinovim uljem i ljetna varijanta pizze s pršutom je gotova.

Umak za pizzu od limuna

Možda je iznenađujuće, ali kada koricu limuna naribate na malo otopljenog maslaca i kuhate nekoliko minuta s malo vrhnja, rezultat je odličan umak za pizzu. Sirovu tjesteninu premažite ovim aromatičnim umakom i nakon posipanja mozzarellom možete je peći. Nakon pečenja po vrhu naribajte još malo svježe limunove korice i pospite hrskavim parmezanom.

 

Prilozi za pizzu

Unatoč činjenici da se tradicionalne pizzerije prilično strogo pridržavaju pravila izrade pizze, u Italiji već postoje mjesta koja su otvorena za nove stvari. Zapravo, gotovo svaki dan nađemo nevjerojatno stvorenje na jelovniku.

Pizza s ružmarinom i krumpirom

Nekoliko krumpira narežite na ploške i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na malo maslinovog ulja 10 minuta. Nakon što ste naribali češnjak u malo kiselog vrhnja i nasjeckali malo ružmarina, rasporedite po sirovom i razvučenom tijestu za pizzu. Zatim dolaze mozzarella i prethodno popržene ploške krumpira. Nakon pečenja pokapajte maslinovim uljem i pospite svježim ružmarinom i voila! Pizza od ružmarina i krumpira je spremna!

Pizza s crvenim kupusom

Ako vam nakon večere ostane dinstanog kupusa i pačjeg batka, nemojte ga baciti. Zamijesite tijesto za pizzu, umiješajte pola kupusa i rasporedite po tijestu. Na pizzu može ići sir, ostatak dinstanog crvenog kupusa, a ako ostane pola pačjeg batka, može se narezati i staviti na vrh. Nakon pečenja poprskati s malo maslinovog ulja. Krajnji rezultat će biti božanstven!

Pozza s karameliziranom kruškom i kavom

Na tavi na malo maslinovog ulja i malo šećera karamelizirajte nekoliko krušaka. Gornji dio tijesta za pizzu premazati kiselim vrhnjem i dodati mozzarellu. Nakon pečenja sve pospite prženim zrncima kave. Nakon toga nije ostalo ništa osim nezamjenjivog maslinovog ulja.

Prilog koji je podijelio svijet

Postoji voće koje danas više ne iznenađuje, ali izaziva svjetske rasprave. Ne samo napuljski pizza chefovi, već cijeli planet je otkačio zbog njega. Prilog koji može izazvati raspad braka. Netko ga obožava, netko ga smatra čistim svetogrđem. A ovo voće nije ništa drugo nego ananas. Kojem taboru pripadate?

 

Nadamo se da smo uspjeli potaknuti Vas da isprobate nešto novo. Probajte jedan od navedenih pizza specijaliteta! Zamijesimo tijesto, a dok se ono diže posjetite našu Facebook stranicu!


Povezani proizvodi