gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Koji su vam kuhinjski aparati potrebni u profesionalnom kućanstvu?

2022. 11. 21.

Zapravo, što više korisnih alata imate, to je vaša kuhinja profesionalnija. Ako zbrajate samo osnovnu opremu, onda je jedna stvar vrijedna pažnje: kvaliteta. Kupite izdržljive, promišljeno dizajnirane alate, čak i za profesionalne restoranske kuhinje, poput noževa i rezača. Pokazat ćemo vam!

Neizostavni kuhinjski alati

Pogledajmo najvažnije male kuhinjske aparate. Ovo su osnovni komadi o kojima treba voditi računa pri opremanju svake kuhinje. Birajte ergonomski dizajnirane komade koji su dobre kvalitete.

Priprema

Alati za pripremu hrane mogu olakšati guljenje, mljevenje i rezanje. Pod uvjetom da odaberete one najbolje. 

  • Gulilica za povrće: Guljenje povrća jednostavan je kuhinjski zadatak. Možete odabrati i jednostavnu gulilicu po nižoj cijeni. Ali i od ove se može kupiti izdržljivija, koja nije puno skuplja, niti je složeniji uređaj, jednostavno je nosivija i izdržljivija. To je razlog zašto restoranske kuhinje obično biraju, na primjer oštricu za guljenje povrća od nehrđajućeg čelika. Ovo je, na primjer, stvoreno oštricom za rezanje juliennea. 

  • Daska za rezanje: Držite nekoliko veličina dasaka za rezanje u svojoj kuhinji kako biste uvijek mogli koristiti najpraktičniju veličinu. Inače, vrijedi držati zasebnu dasku za rezanje za svaku vrstu sirovine, pa meso rezati drugačije nego povrće.

  • Set noževa: Set noževa je složenija stvar. Profesionalni set noževa uključuje kuharski nož koji je inače univerzalan jer ima dovoljno debelu oštricu da se njime lako reže. Štoviše, ne morate ga podizati nakon svakog rezanja zbog njegove obline. Osim toga, može se koristiti za rezanje mesa i povrća. Nož za filete može odigrati i ozbiljniju ulogu u dobro sastavljenoj i naravno dobro iskorištenoj kuhinji. Riječ je o nožu s tankom oštricom, koja je posebno zašiljena i oštra. Nož za odreske također je standardna oprema. Ovi su noževi iste veličine kao noževi za pribor za jelo, samo su mnogo oštriji i obično imaju drvene drške. Takav nož također je često potreban tijekom pripreme hrane. Što vam još treba u setu noževa? Na primjer, nož za meso koji je posebno velik i oštar. Njime se nosimo i s većim hrskavicama. Nož za kruh ima mnogo manju, ali općenito deblju dršku i dugu oštricu. Ovaj nož ima nazubljenu, valovitu oštricu. S ovim osnovnim noževima već možemo imati dobro opremljen set noževa, lako ćemo pripremiti neko finije jelo. Naravno, cijeloj temi možemo pristupiti i s japanske strane. U njihovoj kulturi i u njihovoj kuhinji sve uloge obavljaju tri noža. Ako želite riješiti rezanje i narezivanje s nožem za filete, santoku nožem poput mača i nožem za rezanje povrća za julienne, onda kupite Japanski set noževa Innovagoods. 

  • Kuhinjska vaga: Vrlo je važno, jer obično morate precizno izmjeriti količine. Definitivno po novom receptu. Zato je svakom kućanstvu koje se bavi pečenjem ili kuhanjem potrebna kvalitetna kuhinjska vaga. Ozbiljnije vage kojima možete mjeriti veće količine, možete pronaći ovdje.

  • Sito i cjedilo za tjesteninu: Oba su alata gotovo sama po sebi razumljiva. Kod pečenja sa sitom možemo prosijati brašno, ali mnogi recepti kažu da treba prosijati praškastu sirovinu ili iz opreza ili zbog osiguranja kvalitete. Postoje jako dobre lopatice za brašno s kojima si možete olakšati posao. Na kraju krajeva, ovo će također poboljšati teksturu, a možete dobiti i cjedilo za tjesteninu koje možete staviti direktno na lonac. Ali u asortimanu tvrtke Gammo pronaći ćete i filterske umetke za tjesteninu koji se mogu koristiti jednostavno i profesionalno.

  • Stroj za mljevenje mesa: Naravno, stroj za mljevenje mesa potreban vam je ako pripremate puno mesa i volite sami mljeti pažljivo odabrane sastojke. Možete kupiti ručni stroj za mljevenje mesa, ali ako pripremate meso u velikim količinama, kuhinju možete opremiti čak i električnim mlinom za meso.

Lonci i tave

  • Lonci: Lonci su alati koji su visoki, ali nisu široki. Kod kuće biste trebali držati 3-5 lonaca, različitih veličina. Zašto? Jer ako pripremate nekoliko jela u isto vrijeme, ipak bi vam trebalo biti dovoljno pri ruci. Imajte dva manja ekspres lonca, koji su samo 1-1,5 litara. U njemu možete raditi umake i pomfrit. Veliki lonac se može koristiti za žele, veliku porciju juhe ili bilo koju juhu pripremljenu u velikim količinama. Pogledajte našu ponudu lonaca, možete dobiti lonce do 17 litara.

  • Tave: Karakteristika tava je da su šire od svoje visine. Također je vrijedno držati 3-4 tave različitih veličina kod kuće. Tako da imate posudu za različite količine hrane u kojoj kuhate ili samo jednu komponentu pripremate zasebno. Držite posudu od 2 litre do 10 litara, jer se tako zaista može kuhati i peći na razne načine. Možda biste čak željeli nabaviti i rezač.

  • Tepsije za pečenje: U dobro opremljenoj kuhinji možete pronaći 2-3 različite veličine pleha za pečenje. Uostalom, može nam trebati za nekoliko vrsta hrane. Veličina tepsije nije bitna samo zbog količine porcija, već i visine ruba. Na primjer, u slučaju složenaca.

  • Tave za prženje: Potrebna su 2-3 kom. Što je čvršći, to je bolja raspodjela topline. Zato, primjerice, ne možete pogriješiti s tavom od nehrđajućeg čelika napravljenom od nekoliko ploča. Tava također ima prednost što se ne lijepi. Držite tave u nekoliko veličina kod kuće. Na primjer, možemo vam pokazati vrlo profesionalnu posudu od 0,6 litara. Ali u našoj ponudi postoje i tave od 1,5 litara i dvije litre. Kvalitetna tava također ima veliku prednost što ih možete koristiti na štednjaku i u pećnici. Postoje mnoga jela koja se prije pripreme na laganoj vatri moraju brzo zapeći. Uostalom, tako možemo stvarno zatvoriti vlakna mesa, tako da ono iznutra ostane sočno i mekano. Vrlo dobar primjer za to je burgundska govedina ili klasični odrezak. Dakle, ako ste pravi gurman, sigurno imate 1-2 dobre tave u svojoj kuhinji.

  • Posuđe otporno na toplinu: Prednost posuđa otpornog na toplinu je što ravnomjerno zagrijava hranu, pa se hrana ravnomjerno kuha. Osim toga, staklo otporno na toplinu također pomaže kod posebno ukusnog posluživanja, tako da takvim jelom ubijate dvije muhe jednim udarcem. Preporučujemo da kod kuće držite barem jednu veću, ali zapravo smatramo da su 2-3 različite veličine optimalne.

  • Tave za palačinke: Vječni klasik i, naravno, osnovni dodatak. Kada birate tavu za palačinke, provjerite je li kompatibilna s vašim štednjakom. Indukcijske ploče za kuhanje sve su češće, ali za njih nam je potrebna posebna posuda. To se naravno računa i kod pečenja palačinki.Možete koristiti i električni pekač za palačinke.

 

Ovdje navedena osnovna oprema može biti neophodna u svakoj kuhinji. Što razlikuje profesionalnu kuhinju od običnog kućanstva? Ne soue vide kupka, ili činjenica da u njoj nalazimo više s nekoliko noževa, tava ili lonaca. Nego činjenica što smo ga opremili materijalima stvarno profesionalne kvalitete.