gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Hrana bogata vitaminima

2024. 01. 22.

Hrana bogata vitaminima

Očuvajte svoje zdravlje hranom bogatom vitaminima!

Zima je: sezona gripe i prehlade. Ne možete više odgađati jačanje imunološkog sustava. Kako? Naravno, uz prehranu bogatu vitaminima! Dostupne su vam bezbrojne mogućnosti zahvaljujući raznolikosti voća i povrća.

Vitamini mogu činiti pravi štit protiv patogena. Vitamin C, primjerice, koji ne postoji samo u narančama, već i u paprici, brokuli i drugom povrću, pravi je čudotvorni lijek za jačanje imuniteta. Ili uzmite vitamin D koji ne samo što jača vaše kosti, već dobro utječe i na vaše raspoloženje – da, pomaže i protiv zimske depresije!

Ali ne postoje samo ti vitamini. Od vitamina A preko B kompleksa do vitamina E, svaki ima svoju supermoć da doprinese zdravlju vašeg tijela i uma. A u svemu tome možete uživati ​​u obliku ukusne hrane. Pripremite se jer uskoro ćemo uroniti u uzbudljivi svijet recepata bogatih vitaminima!

 

5 jela bogatih vitaminima

Donosimo vam pet recepata s kojima možete ne samo ojačati svoj imunološki sustav, već i raspoloženje (makar samo zato što su zaista slasni)!

1. Čudesna juha za jačanje imuniteta

Počnimo s klasikom! Juha od povrća nikada ne izlazi iz mode, pogotovo ako je puna svih dobrih stvari koje su potrebne imunološkom sustavu. Svo povrće – posebno mrkva, celer i brokula – male su elektrane za jačanje imuniteta. A ako prihvatite savjet za juhu: ubacite prstohvat kurkume! Bit će još šarenija i zdravija!

2. Salata "bomba C vitamina".

Salata koja će vam zajamčeno eksplodirati zalihe vitamina! Sve što trebate učiniti je pomiješati svježe zelene listove (poput špinata ili rikule) s nekoliko kriški naranče i šakom oraha. Začinjena brzim preljevom od maslinovog ulja, ova salata je prava "C vitaminska bomba".

3. Energetski bogat jutarnji smoothie

Nemate vremena za kuhanje ujutro? Nema problema, uzmite blender, i ubacite sve što možete pronaći: banane, jagode, borovnice i malo bademovog mlijeka. Brzo miksanje i jutarnji smoothie pun vitamina je spreman.

4. Pečeno povrće

Ispecite malo sezonskog povrća (možete i bundevu, batat ili ciklu). Začinite ih omiljenim začinskim biljem i imate savršen, vitaminima bogat prilog ili glavno jelo.

5. Voćni desert

Završite obroke laganim, voćnim desertom. Napravite voćni kup u kojem su glavni likovi sezonsko voće poput jabuka ili mandarina. Začinite ga s malo meda i cimeta, ovaj desert nije samo ukusan, već je i pun vitamina.

 

Svako se jelo lako i brzo priprema, a garantirano će uljepšati zimske dane i obroke! Isprobajte ih i uživajte u bombastičnoj snazi ​​vitamina! I naravno, nemojte izostaviti obitelj iz zabave! Ako je cijela obitelj zdrava, ima više vremena za zajednička iskustva!

 

Jeste li spremni napraviti svoje vitaminske bombe s najboljim kuhinjskim alatima? Kod nas ćete pronaći sve što vam je potrebno za uspjeh u kuhinji! Zapamtite, prvi korak ka zdravom kuhanju je nabavka pravih alata. A želite li biti u tijeku s najnovijim receptima i savjetima, pratite nas i na Facebook-u !