gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Sve što morate znati o okruglicama

2024. 01. 31.

Sve što morate znati o okruglicama

Zimski favorit skijaša: parne okruglice

Parne okruglice omiljena su hrana skijaške sezone. Zamislite snijegom prekrivene planine, gdje skijaši sjede u ugodnom restoranu nakon sunčanog zimskog dana i odmaraju se uz tanjur okruglica kuhanih na pari. Nije slučajno što je ovo jelo toliko popularno u ugostiteljstvu: jednostavno je, a ukusno i odlično grije u hladnim zimskim danima.

Ali koja je tajna uspjeha parnih okruglica? Pa nije da to može baš svatko! Iako je riječ o jednostavnoj i odličnoj hrani, nije bitno tko je i kako priprema!

Ne zaboravite da je za većinu varijanti potreban pekmez i nije bitno koliko je gust ili kiseo. (I, naravno, nije potrebno spominjati da su domaći džemovi mnogo bolji od kupovnih verzija!)

Drugi važan čimbenik je pravilno kuhanje na pari. Tu na scenu stupa Gassnerov uređaj za parne okruglice (kao što smo već predvidjeli u uvodu). Jer nije važno koji uređaj koristite. Uostalom, ne možete prepustiti slučaju da okruglice budu savršene teksture i okusa. Tijekom kuhanja na pari morate paziti na temperaturu i vrijeme kako okruglice ne bi bile ni pretvrde ni premekane.

I ne možemo ne spomenuti umak od vanilije, koji hranu čini još posebnijom - ako je dobro pripremljena!

 

Što čini okruglice kuhane na pari rajskim (i zdravim)?

Jeste li mislili što su okruglice kuhane na pari ne samo ukusne, već i zdrave?

Za pripremu na pari ne treba vam ulje, što znači da sadrži malo masnoće. Da, to znači što možemo izbjeći unos viška kalorija dok uživamo u bogatstvu okusa. Osim toga, kuhanjem na pari čuva se nutritivni sadržaj sirovina.

Ali kako napraviti savršene okruglice kuhane na pari?

Prvi korak je odabir svježih, kvalitetnih namirnica! Tijesto treba biti lagano i prozračno (za to vam je potrebna pouzdana mijesilica). Nadjev može biti tradicionalan, poput pekmeza od šljiva, ali možete eksperimentirati i s novim okusima, poput nadjeva od oraha ili maka. (Kod kuće sameljite orahe i mak s nastavkom za ribanje i nastavkom za mljevenje maka koji se mogu kombinirati s Assistant samostojećim mikserom!)

I svakako koristite kuhalo za kuhanje na pari koje ravnomjerno raspoređuje toplinu kako bi okruglice bile savršene sa svih strana. Obratite pažnju na vrijeme kuhanja na pari: okruglice ne smiju biti ni premekane ni pretvrde.

Na kraju, puno toga ovisi i o serviranju! Malo šećera u prahu, šećera u prahu, umak od vanilije ili samo malo svježeg voća može biti savršen dodatak okruglicama na pari.

 

Parni aparat za okruglice

Izbor profesionalnih parnih uređaja za okruglice je Gassnerov uređaj za kuhanje na pari. Ovaj aparat za kuhanje na pari nije samo pouzdan i učinkovit, već je i iznimno jednostavan za korištenje.

Što se tiče tehničkih podataka: temperaturu kuhanja na pari možete kontrolirati od 30°C do 110°C, što vam omogućuje savršenu pripremu ne samo okruglica kuhanih na pari, već i drugih jela (o tome ćemo se vratiti kasnije). A zaštita od pregrijavanja i sigurnosno staklo osiguravaju da ne morate brinuti o sigurnosti tijekom korištenja.

Korištenje Gassner kuhala za paru nije komplicirano:

  • napunite spremnik potrebnom količinom vode,
  • priključite uređaj na električnu mrežu,
  • postavite željenu temperaturu!

Zbog brzog zagrijavanja i rada koji štedi energiju, ne morate dugo čekati da aparat za kuhanje na pari bude spreman za upotrebu.

Lakoća čišćenja također je važan aspekt. Unutarnja površina izrađena je od nehrđajućeg čelika pa je čišćenje brzo i jednostavno. Za redovito održavanje trebate samo slijediti upute proizvođača: morate koristiti odgovarajuće sredstvo za čišćenje i ne smijete čistiti aparat za paru vodenim mlazom.

Ovo kuhalo za kuhanje na pari savršen je izbor za svaki restoran gdje priprema okruglica kuhanih na pari i drugih jela kuhanih na pari igra važnu ulogu.

 

Otkrijte beskrajne mogućnosti aparata za kuhanje okruglica na pari!

Kao što sam obećao, pogledajmo koje druge mogućnosti postoje u aparatu za kuhanje okruglica na pari!

Gassner kuhalo za kuhanje na pari svestrani je kuhinjski alat, pravo blago za kreativne kuhare. Od parnih okruglica ne morate se bojati odmah! Razmislite o voćnim nadjevima poput jabuka ili višanja, ili čak slanim verzijama poput dimljenog sira ili okruglica s povrćem. Aparat za kuhanje na pari također je savršeno prikladan za pripremu ovih gurmanskih jela.

Ali nemojte tu stati! Također možete napraviti fantastično povrće i tjesteninu na pari. Probajte brokulu kuhanu na pari, cvjetaču kuhanu na pari ili čak šparoge kuhane na pari, koje u kuhalu na pari zadržavaju svoju hrskavu teksturu i hranjive tvari.

Ni ljubitelji rezanaca ne mogu biti izostavljeni: u kuhalu za kuhanje na pari možete pripremiti najukusnije dim sume ili wontone kuhane na pari, koji će zasigurno impresionirati vaše goste.

Uz Gassnerov uređaj za kuhanje na pari kuhinja može postati pravi kreativni laboratorij u kojem se rađaju novi okusi i teksture. Otkrijte koliko svestran može biti ovaj prekrasan alat!

 

Zamislite da vaš restoran nudi savršeno kuhane okruglice na pari i druga ukusna jela! Gassnerov parni aparat to može omogućiti!

Naručite kod naskako biste ove godine zaista iznenadili svoje goste!