gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Razgradivo kuhinjsko posuđe od prirodnih materijala u ime zaštite okoliša i održivosti

2023. 10. 09.

Razgradivo kuhinjsko posuđe od prirodnih materijala u ime zaštite okoliša i održivosti

Što je finger food?

Ali prije nego što uđemo u to, recimo nekoliko riječi o tome što je finger food. Iako je samo površno vezan uz temu, radi kasnijeg razumijevanja, valja odmah na početku razjasniti o čemu se radi.

Finger foodom nazivamo svaku hranu laku za konzumiranje, grickalice koje se poslužuju u malim porcijama i mogu se jesti rukom ili malom žlicom ili malom vilicom. Uobičajeno je da se mali sendviči, keksi, voće i kolači na ovaj način nude na raznim događanjima, prijemima i otvorenjima.

Finger food također uključuje elegantno i moderno posluživanje. Alati (čaše, zdjele) dizajnirani za ovu svrhu trebaju to omogućiti.

 

Pribor za finger food od šećerne trske

Finger food alati dostupni u našem asortimanu izrađeni su od obnovljivih, razgradivih materijala, prvenstveno od šećerne trske. Proizvodi također imaju oznaku FSC®: ova oznaka jamči da sirovine potječu iz odgovornog gospodarenja šumama. Zahvaljujući tome, ove čaše i tanjuri potpuno su ekološki prihvatljivi.

Primjer takvog proizvoda je uglata šalica od 60 ml. Savršeno je prikladan za ponudu hladnih i toplih degustacija, a može se čak i peći u mikrovalnoj pećnici. Osim što je praktičan, izuzetno je upadljiv i dekorativan.

Ali isto se može reći i za uglate tanjure i za okrugle tanjure. Uglati tanjur je elegantan, okrugla zdjela izvrstan je izbor za posluživanje umaka i pirea, a okrugli tanjuri različitih promjera (120 mm160 mm i 200 mm) idealni su za one koji vole klasičan dizajn.

Svi su oni korisni za barove, restorane i druga slična mjesta gdje se redovito organiziraju brančevi, zabave i domjenci.

 

Razgradivi set pribora za jelo

Razgradivi setovi pribora za jelo također su neizostavni elementi ugostiteljskih jedinica i događanja koja djeluju u duhu ekološke osviještenosti.

Takav set uključuje drveni pribor za jelo i odgovarajuću papirnatu salvetu. Sve to pakirano je u papirnatu vrećicu, razgradivog dizajna.

Pribor za jelo ugodan je na dodir, a prirodna boja koja ga karakterizira ima suzdržan i prirodan izgled. Preporučamo svim foodtruckovima s uličnom hranom da ga nabave!

A vrijedi nadopuniti set biorazgradivom žlicom za sladoled ako nije rijetkost da gosti imaju i desert. Žlica od bambusa je ekološki prihvatljiva alternativa tradicionalnim plastičnim žlicama. Skoro pa obavezno za slastičarnice, slastičarnice, barove i bistroe!

 

Tanjur za posluživanje od palminog lišća

Na kraju, ali ne manje važno, ne možemo zaobići istinski autentičan, a opet jedinstven tanjur od razgradivog palminog lišća!

Tanjur ugodan na dodir savršen je za posluživanje toplih i hladnih jela, malih zalogaja, grickalica, deserta i ostalih finger food jela. Može se peći u mikrovalnoj i grijati u pećnici. Biorazgradivo i prirodno.

 

Ako vam se post svidio i želite krenuti putem ekološke osviještenosti, naručite jedan od naših razgradivih alata! A ako želite čitati još sličnih sadržaja, pratite nas na Facebooku and Instagramu također se pretplatite i na naš YouTube channel