Kiseli krastavci s tikvicama
2023. 01. 12.
Napravite ukiseljeno povrće kod kuće, koje daje pikantan okus glavnom jelu. Pripremu povrća možete dodatno jednostavno riješiti s Ankarsrum rezačem za povrće, čija je montaža prikazana u ovom videu.
Naš recept je iz knjige recepata Ankarsrum .
Sastojci:
1 komad krastavca
1 komad tikvice
100 grama peršina
50 ml, 20% octa
50 grama šećera
250 ml vode
sol i bijeli papar po ukusu.
Ukiseljeni krastavci s tikvicama - korak po korak:
1. Pomiješajte ocat, šećer i vodu u boci. Miješajte dok se šećer ne otopi.
2. Dodajte nasjeckani peršin, pa začinite solju i paprom.
3. Sastavite svoj Ankarsrum samostojeći mikser s nastavkom za rezanje povrća i bubnjem za rezanje i njime narežite krastavce i tikvice. Pomoć za montažu možete naći ovdje! Kad je gotovo, stavite ga u bocu.
4. Sada zatvorite poklopac boce i dobro promiješajte.
ANKARSRUM ideja:
Pustite da odstoji sat vremena prije posluživanja i zapamtite: mora se čuvati u hladnjaku!