gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Na što sve se može koristiti uređaj za mljevenje mesa?

2018. 02. 25.

Na što sve se može koristiti uređaj za mljevenje mesa?

Iako bismo to na temelju naziva teško očekivali, s jednim uređajem za mljevenje mesa možemo obaviti do pola tuceta kuhinjskih operacija. U slučaju nastavka za mljevenje mesa koji je dostupan za Ankarsrum samostojeći mikser, pridjev višenamjenski nije samo riječ koja dobro zvuči: s uređajem možete sastaviti i cijeli meni za tjedan ili mjesec - i to s raznolikom hranom i pićem!
 
Mljeveno meso potrebno je u gotovo svakom kućanstvu, važan je sastojak bezbrojnih jela, od najjednostavnijih jela do delicija za koje je potrebno srednje kuharsko umijeće. Bolognese, mesna štruca, kupus/cvjetača, lazanje, chili con carne - da spomenemo samo neke od mnogih.
 
Kvalitetan stroj za mljevenje mesa svima dobro dođe, pogotovo ako s njim možete obavljati i druge kuhinjske poslove. Ovo je jedna od najpovoljnijih značajki Ankarsrum Assistant nastavka za mljevenje mesa: može se spojiti s nekoliko dodataka i s nekoliko poteza. (Važno je naglasiti da nastavak za mljevenje mesa radi samo s osnovnim strojem Ankarsrum).
 
Pogledajmo njegove najvažnije funkcije: 
 
1, Mljevenje mesa
Njegove osnovne mogućnosti ne trebamo niti predstavljati: melje svako meso (piletinu, svinjetinu, govedinu, ribu) i izdržljiv je zahvaljujući diskovima i noževima od nehrđajućeg čelika. Dobar primjer njegove učinkovitosti je što može samljeti 70 kg mesa u jednom satu.
 
2, Punjenje kobasica
cijevima za punjenje koje se mogu spojiti na osnovni stroj možete puniti i kobasice – i to ne samo od mesa! Također je odličan izbor za veganske kobasice. U jednom kompletu dostupne su tri vrste cijevi različitih veličina, tako da možete prilagoditi i debljinu kobasice. Neopisivo velika pomoć, posebno za vrijeme svinjokolje! (Usput ovdje možete naći ostale punilice.)
 
3, Izrada tjestenine
Diskovi za izradu tjestenine radi na sličnom principu kao i stroj za mljevenje mesa. S uređajem se mogu pripremiti četiri različite vrste tjestenine. (*ovaj proizvod je trajno povučen iz proizvodnje u proljeće 2024. - više se neće proizvoditi!)
 
4, Nastavak za kolačiće
S ovim alatom možemo ostaviti trajan dojam u području slastica. S nastavkom za kolačiće možete napraviti četiri vrste kolačića, uključujući valovite, pravilne cilindre ili slatkiše u obliku zvijezda. Uz kolačiće fantastično atraktivnih oblika, našem desertu gosti sigurno neće moći odoljeti.
 
5, Ribež
Ovaj uređaj, skromno rečeno samo s nastavkom za ribanje čini više nego što mu ime obećava: osim tvrdih sireva (npr. parmezana), može samljeti orahe, kekse, čokoladu, ali i krumpir ili druge sastojke. Pribor radi na način da stroj gura proizvod koji se obrađuje kroz perforiranu glavu od legure aluminija i čelika.
 
6, Pasirka za voće i povrće
Danas svi znamo da je redovita konzumacija voća i povrća bitan dio uravnotežene prehrane. Zato je također sjajno što možete odabrati nastavak za pasiranje za Ankarsrum. Delicije se protisnu kroz sito s rupama, vrijedne hranjive tvari se ne filtriraju. U njihovom blagotvornom djelovanju možete uživati pijuckajući tako pripremljene voćne i povrtne sokove i smoothieje.
 
Za početak toliko, ali uskoro ćemo i u kuhinji isprobati koliko delicija možemo napraviti s nastavkom  za mljevenje mesa Assistent stroja!