gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Najbolji proizvodi za održavanje topline za ugostiteljske objekte

2025. 12. 05.

Najbolji proizvodi za održavanje topline za ugostiteljske objekte

Jedan od najvećih izazova u ugostiteljstvu je osigurati da se hrana uvijek poslužuje gostima na odgovarajućoj temperaturi, ukusna i estetski privlačna. Bilo da se radi o restoranu, hotelskom bifeu, događanju ili čak manjem kafiću, pitanje održavanja topline nije samo praktičnost, već i pitanje iskustva gosta. Nitko ne voli dobiti mlaku juhu ili ohlađeno glavno jelo. Zato su uređaji za održavanje topline neizostavni u svakoj profesionalnoj kuhinji.

U ponudi GAMMO-a nalazi se najmodernija i najpouzdanija oprema za održavanje topline, koja ne samo da pomaže u održavanju temperature, već i poboljšava izgled posluživanja. Pogledajmo detaljno koja se oprema smatra osnovnom u ugostiteljstvu i koje prednosti nudi u svakodnevnoj uporabi.

1. Bain marie

Bain-marie, poznat i kao vodena kupka, jedan je od najčešćih i najsigurnijih načina za održavanje temperature hrane. Princip rada je jednostavan: uređaj pomoću spremnika za vodu osigurava ravnomjernu, nježnu toplinu hrani. Na taj način hrana ne zagori, ne isušuje se i dugo zadržava svoju izvornu teksturu.

Bain-marie je posebno pogodan za održavanje temperature kuhanih jela, umaka, priloga i soseva. Kompatibilan je sa GN (Gastronorm) sustavom posuda, što ugostiteljima omogućuje jednostavnu zamjenu posuda, ovisno o tome što žele poslužiti. U ponudi GAMMO-a dostupno je nekoliko vrsta koje osiguravaju energetski učinkovit rad i preciznu kontrolu temperature. Ovo rješenje je idealan izbor za restorane, hotele i catering usluge kojima su važni stabilna kvaliteta i siguran rad.

2. Chafing posuda

Ako tražite zaista spektakularno rješenje za posluživanje švedskog stola, onda je chafing posuda savršen izbor. Ove posude za održavanje topline od nehrđajućeg čelika s poklopcem pružaju elegantan izgled, a istovremeno su praktične. Izvor topline smješten na dnu chafing posude – može biti pasta za zagrijavanje, električna grijaća ploča ili indukcijska površina – neprekidno održava hranu toplom, tako da se može posluživati satima. Velika prednost chafing posuda je što su lako prenosive, što ih čini izvrsnim za događaje, catering usluge ili vanjske događaje. Kod nas ćete pronaći klasične posude za chafing GN veličine, kao i okrugle modele. Precizna rješenja za poklopac i raspodjelu topline osiguravaju da hrana ostane ne samo topla, već i ukusna.

3. Grijač za juhu

Grijači za juhu, poznati i kao kotlovi za juhu, jedan su od najosnovnijih dodataka u ugostiteljstvu. Posebno zimi, kada gosti žude za toplim, zasitnim jelima, odgovarajuća temperatura je ključna. Ovi kotlovi su posebno dizajnirani da juhe, krem juhe, variva ili gulaši ostanu topli dugo vremena, bez zagorijevanja ili zgušnjavanja. Predstavljeni modeli izrađeni su od nehrđajućeg čelika i imaju podesivu kontrolu temperature, tako da se željena temperatura uvijek može precizno postaviti. Savršeno su rješenje za bifee, restorane, školske menze i festivalske kuhinje, gdje su brza usluga i stalna kvaliteta najvažniji.

4. Aparati za tople napitke

Posluživanje toplih napitaka zahtijeva posebnu pažnju, jer kvaliteta kave, čaja, vruće čokolade ili kuhanog vina uvelike ovisi o temperaturi. Grijači napitaka ili dispenzeri za napitke posebno su dizajnirani za tu svrhu. Ovi uređaji ne samo da održavaju napitke toplima, već zahvaljujući sustavu točenja omogućuju i higijensko i brzo posluživanje. Grijači napitaka od nehrđajućeg čelika, s dvostrukom stijenkom i toplinskom izolacijom, osiguravaju energetski učinkovit rad. Temperatura se može precizno regulirati, tako da napitak uvijek ostaje na savršenoj temperaturi za konzumaciju.

5. Tople vitrine

Vitrine za održavanje topline prvenstveno su dizajnirane za mjesta gdje gosti biraju na temelju vizualnog dojma: na primjer, u restoranima brze hrane, pekarama ili bistroima. Ove staklene, osvijetljene vitrine ne samo da održavaju hranu toplom, već i ističu njezin privlačan izgled. Vitrine za održavanje topline izrađene su s više polica, tako da se u njih može smjestiti više vrsta hrane (na primjer, kriške pizze, topli sendviči, peciva ili jela s roštilja). Regulacija temperature i unutarnja cirkulacija zraka osiguravaju da svi proizvodi ostanu ravnomjerno topli, dok vaši gosti mogu lako pregledati ponudu.

 

Odgovarajuća oprema za održavanje topline nije samo tehnički dodatak, već i ključ za iskustvo gostiju i učinkovitost. Dobro odabran proizvod jamči da će jela uvijek biti u najboljem izdanju: topla, svježa, estetski privlačna. Široka ponuda GAMMO-a nudi rješenja za sve ugostiteljske objekte – od malih kafića do velikih tvrtki za organizaciju događanja.

Otkrijte našu kompletnu ponudu na gammo.hr i odaberite najbolje rješenje za održavanje topline za vas!