gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Svečani čokoladni mramorni kolačići

2022. 12. 07.

Svečani čokoladni mramorni kolačići

Ovi prekrasni, mramorni kolačići napravljeni su od čokolade, tako da s njima nećete pogriješiti, a izrađuju se jednostavno pomoću ANKARSRUM samostojećeg miksera. Naš recept je također iz knjige recepata ANKARSRUM.

Sastojci:

Za kolačiće
180 grama brašna
45 grama šećera u prahu
2 žlice kakaa
0.5 žličice soli
125 grama hladnog maslaca
1 žlica hladne vode

Za mramornu dekoraciju:
200 grama tamne čokolade
100 grama bijele čokolade

Svečani čokoladni mramorni kolačići korak po korak:

1. Sastavite svoj samostojeći mikser ANKARSUM s plastičnom posudom za miješanje od 3,5 litara i dvostrukim nastavkom, koji su dio početnog kompleta, kao što je prikazano u ovom videu. Umutite jaja i šećer na srednjoj brzini dok ne postane pjenasto.
2. Dodajte sve sastojke osim vode u zdjelu.
3. Pokrenite stroj na maloj brzini, zatim pričekajte neko vrijeme i nastavite na srednjoj brzini dok smjesa ne postane jednolična.
4. Sada dodajte vodu i miješajte dok ne postane pjenasto i glatko.
5. Tijesto razvaljajte između dvije tepsije ili valjkom za tijesto na debljinu od oko 0,5 cm-a, pa ostavite da odstoji u hladnjaku oko 1 sat. Ako ne napravite odmah, stavite tijesto u zamrzivač za kasnije!
6. Zagrijte pećnicu na 175 °C-a.
7. Kalupom ili čašom izrežite krugove.
8. Stavite kolačiće na pleh i pecite oko 12 minuta, a zatim ih ostavite da se ohlade.

Mramorna dekoracija

9. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici i premjestite je u vrećicu za pjenu.
10. Prelijte kolačić otopljenom tamnom čokoladom.
11. Odozgo prelijte otopljenom bijelom čokoladom. Počnite od sredine kolačića i kružnim pokretima idite do ruba.
12. Sada uzmite čačkalicu ili ražanj i napravite udubljenja u čokoladi, a zatim nacrtajte uzorak.
13. Poslužite uz pomoć ANKARSRUM slastičarskog seta!

ANKA savjet:

Biskvit se još može ukrasiti čokoladnim strugotinama, ali ga za zabavu možete zaluditi i posipanjem šarenim šećerom!