gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Umak od rajčice i ostale delicije za koje vam treba pasirka

2023. 08. 07.

Umak od rajčice i ostale delicije za koje vam treba pasirka

Što je to pasiranje?

Pasiranje je kuhinjski proces u kojem se od namirnica s grubljim vlaknima, kao što je voće ili određeno povrće, pravi vlaknima bogati, pomalo gusti sok ili pulpa. Meki, vrijedni dio voća i povrća odvajamo od čvršćeg  materijala, najviše od kore i sjemena. Ili ovako od ribe odvajamo manje, žilave kosti.

Pasiranje s vrši od pripremljenog povrća i voća kroz za to namijenjeno perforirano sito. Pritom se razbija mekani temeljac, odnosno pulpa, pa grublji, neprobavljivi dijelovi zapinju na situ (to je otpad od pasiranja), dok fini, probavljivi dijelovi teku kroz njega. Od potonjeg se sastoji sok, pire ili umak od pasiranog povrća i voća.

Pasiranje je moguće s nekoliko različitih vrsta pasirki. U našoj ponudi također ćete pronaći ručnu pasirku, električnu pasirku i njihove dodatke!

 

Pasiranje rajčica 

Rajčice su vrlo popularan sastojak. Gusti umak od rajčice čini mnoga talijanska jela zaista ukusnima, ali se može koristiti i za pripremu juhe od rajčice.

Najbolje je ako umak od rajčice napravite kod kuće jer je tada možete savršeno oblikovati po svom ukusu. Pasirke za rajčicu stoje vam na raspolaganju!

 

Pripremanje sokova

Sokovi od voća (ili povrća) s najmanje 50% udjela voća (ili povrća) koji su bogati vlaknima nazivaju se nektari. (Osim toga, naziv nektar najčešće se koristi za slatku tekućinu koja sadrži šećer koju izlučuju biljke, a skupljaju pčele.)

TRE SPADE Easy Squeezy pasirkom i vi možete napraviti božanstveni voćni nektar!

Njegov talijanski proizvođač razvio ga je posebno za prešanje i pasiranje povrća i voća. Jednostavan je za korištenje (može se rastaviti bez alata), štedi puno energije i vrlo se lako čisti. Zbog masivne i čvrste strukture pogodan je za pasiranje soka od bezbroj voća i povrća.

Dolazi s četiri sita od nehrđajućeg čelika, svako s različitim promjerom otvora (0,5 mm; 0,8 mm; 1,5 mm; 2 mm). Upute za uporabu pomoći će vam da odlučite koji biste trebali koristiti!

Osim toga, dozator od nehrđajućeg čelika, posuda za prikupljanje i poklopac protiv prskanja, kao i vijak od plastike pogodne za hranu čine pasiranje lakšim i učinkovitijim. Također preporučujemo TC-8 ECO nastavak za mljevenje mesa ili TC-8 INOX nastavak za mljevenje mesa, kao i naš lijevak za džem.

Uređaj je savršeno prikladan za izradu gustog soka od npr. jabuka ili breskvi, ali i za izradu pirea od cikle ili recimo graha. Ne zaboravite ni na sokove koje možete napraviti od borovnica, jagoda ili npr. ribizla!

 

Pasiranje kupina

Ako s uređajem želite pasirati kupine, uklonite sve peteljke s ploda! Osim toga, ne morate ništa više pripremati!

Preporuča se koristiti najmanje sito s promjerom otvora od 0,5 mm. Dovoljan je jedan ciklus cijeđenja i već ćete imati gustu tekućinu koja ima okus kupine. Možete dodati i druge sastojke (šećer, sok od limuna, sok od drugog šumskog voća) i dobili ste božanstveni sok. Ali možete ga koristiti i kao sirup ili čak napraviti rajski sirup za limunadu.

 

Pasiranje malina

Bliski rođak kupine je malina od koje također možete napraviti ukusan nektar. Za to također trebate koristiti sito s najmanjim promjerom otvora, a ovaj put se preporučuju 2 ciklusa pasiranja.

 

Pasiranje grožđa

Volite li sok od grožđa? Napravite ga sami kod kuće! Grozdove bijelog grožđa pripremite tako da ostanu samo mekane peteljke, a zatim možete krenuti s pasiranjem!

Koristite sito s promjerom otvora od 0,8 mm i nakon jednog ciklusa savršeno gladak sok od grožđa je spreman za konzumiranje.

 

Pasiranje slanutka

Ako želite napraviti svilenkastu kremu od slanutka, dobro će vam doći i pasirka TRE SPADE Easy Squeezy. Slanutak pripremite tako da ga skuhate, pa odlijete sok. (Eventualno ga već tada možete aromatizirati npr. pečenim lukom ili bosiljkom.) Procijedite ga pomoću sita promjera rupica 0,8 mm, a ako vam se i dalje nađe previše viška vode, pokrenite drugi također ciklus! Krajnji rezultat bit će nevjerojatno ukusna i mekana krema, koja može biti i izvrstan prilog, primjerice.

Ako želite napraviti falafel, morate temeljitije pripremiti slanutak! (Najbolje je ako koristite crni slanutak.) Morate ga namočiti 24 sata, s peršinom, 1-2 češnja češnjaka, crvenim lukom i 1 đumbirom po želji. Zatim možete započeti cijeđenje pomoću sita s promjerom otvora od 1,5 mm. Isplati se pomiješati sa sastojcima koji se koriste za aromatiziranje i tako proći kroz 4 ciklusa cijeđenja! U ovom trenutku će pire od slanutka imati odgovarajuću konzistenciju, a sve što trebate učiniti je napraviti falafel od njega - i onda sve pojesti!

 

Ako vam se članak svidio, pratite nas na FacebookuA ne zaboravite nabaviti pasirku kako biste i ovog ljeta mogli napraviti rajski umak od svježih rajčica!

 


Povezani proizvodi