gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Europski božićni sajmovi: svjetla, okusi i čuda

2023. 11. 23.

Europski božićni sajmovi: svjetla, okusi i čuda

Dok jesensko lišće polako opada, a večeri postaju sve hladnije, gradovi diljem Europe pripremaju se za blagdansku čaroliju. Otvorene su tisuće božićnih sajmova, a svaki donosi jedinstvenu atmosferu i čaroliju hladnim danima. Otputujmo zajedno na najpoznatije europske božićne sajmove, gdje svjetla, okusi i atmosfera stvaraju svečanu kavalkadu!

Prag: Čarobna tržnica u Starom gradu

Tijekom tog razdoblja češka prijestolnica prava je praznična priča u kojoj se susreću prošlost i sadašnjost stvarajući nezaboravne uspomene. Šarmantne drvene kućice obasjane su božićnim lampicama i ukrasima, a prostor ispunjavaju mirisi cimeta, ispunjavaju ga predstave i koncerti uz čarobnu atmosferu.

Beč: Kultura i Božić

Ne pretjerujem kada kažem da je jedan od najpoznatijih božićnih sajmova u Europi Christkindlmarkt na bečkom Rathausplatzu koji nudi doživljaj za sva osjetila. Sa štandova koji lebde u svjetlu možete ući u šatore pune posebnih rukotvorina i božićnih ukrasa, a za gurmane kulinarski doživljaj nude spätzle od sira, pečeni kesteni i tradicionalna bečka Sachertorte.

Craiova: Rumunjska zimska zemlja čuda

Cijeli se grad Craiova tijekom blagdana pretvara u zimsku zemlju čuda. Gradski božićni sajmovi puni su rumunjskih kulinarskih okusa. Slani i slatki dimnjak, kiflice i kuhano vino zaslađuju hladne večeri kod prodavača. Domaće rakije zasigurno će zagrijati posjetitelje.

Tallinn: Rodno mjesto božićnog drvca

Prvo božićno drvce podignuto je u estonskoj prijestolnici još 1441. godine. Bor se može vidjeti iz svakog ugla trga gradske vijećnice. Manifestacija je najveći božićni sajam u gradu, a odiše intimnošću i tradicijom. Uz pikantne medenjake i tradicionalne kolače, kuhani glögg služi kao pravi grijač u hladnim danima.

Budimpešta: Mađarska kulinarska kavalkada

Božićni sajmovi u Budimpešti očaravaju posjetitelje ne samo atmosferičnim i prekrasnim svjetlima, već i ukusnim okusima. Uz kuhano vino i dimnjak kolač, pogače, sarma i božićni bonboni čine blagdanski doživljaj nezaboravnim. U ovo doba ulice glavnog grada pune su boja i mirisa, a osim sajmova, imamo i mnoge druge prilike za dobar provod.

Nakon što krenemo ovim božićnim putovanjem, sjetimo se, što europski glavni gradovi nisu samo mjesta, nego su i mješavina čarobnih priča i okusa, koji čine nezaboravna sjećanja u blagdanskoj sezoni. U sljedećem blogu ćemo Vas odvesti u budimpeštanski božićni sajam. Ostanite s nama!

Ako vam se svidio ovaj post i zanimaju vas drugi korisni sadržaji, pratite nas na FacebookuA ako ste raspoloženi za poštenu poslasticu, najprikladnije kuhinjske alate nabavite od nas clicking here!


Povezani proizvodi