JOKER768 📍 SLOT PULSA TERBARU DEPOSIT TANPA POTONGAN RESMI TERBAIK DAN TERPERCAYA
Joker768 | Link Slot Gacor Maxwin Terbaru Hari Ini Gampang Menang 2024
Joker768 : Situs Slot Deposit Pulsa 5000 Via Telkomsel Resmi Terbaru Tanpa Potongan
Slot Gacor Maxwin Scatter Hitam
Joker768 | DAFTAR REKOMENDASI LINK GACOR HARI INI SITUS SLOT ONLINE GACOR TERPERCAYA GAMPANG MAXWIN HARI INI
Joker768 : SITUS SLOT GACOR TERBARU DARI SERVER THAILAND MUDAH JACKPOT MAXWIN HARI INI
JOKER768 - LINK SITUS SLOT GACOR HARI INI MAXWIN GAMPANG MENANG JACKPOT TERBARU 2024
JOKER768 - SITUS SLOT SERVER LUAR
Konfitiranje: kako i zašto to učiniti?

gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Blog

Konfitiranje: kako i zašto to učiniti?

2022. 09. 14.

Konfitiranje: kako i zašto to učiniti?

Konfitiranje: opet jedan kuhinjski izraz koji trebate znati. Što bi to moglo biti? Zapravo, to je vrlo praktična metoda konzerviranja koja također postaje sve više i više moderna kao kuhinjska metoda.

Što je konfitiranje?

Konfitiranje je proces tijekom kojeg uz pomoć masnoće možemo očuvati kvalitetu mesa. Masnoća blokira kisik u mesu pa se u njemu ne mogu razmnožavati bakterije koje bi se počele kvariti.

Naravno, ovu praktičnu naviku su domaćice razvile stoljećima prije, jer bez hladnjaka morate biti domišljati. Upravo su tako otkrili najveću prednost konfitiranja: daje vrlo ukusne, sočne okuse, a čak će i suho meso biti ukusno i mekano.

Zbog toga confit sada doživljava renesansu kao kuhinjski proces. Odlično je rješenje za očuvanje, pa čak i poboljšanje okusa i teksture pojedinih vrsta mesa, a nije slučajno da konfitirana jela nalazimo u najboljim restoranima.

Kako činite?

Kod konfitiranja koristimo puno masnoće u kojoj meso kuhamo dugo, polako, na niskoj temperaturi. Tijekom pripreme vrijedi ostaviti meso u masnoći do 24 sata. Naravno, onda možemo dodati i začine koji ovise o vrsti mesa, kao i o vrsti masnoće. Govedini ili svinjetini dodajte svinjsku mast, češnjak, sol i papar. Divljači vrijedi dodati svinjsku mast, ružmarin i majčinu dušicu. Guščja mast je pogodna za perad. A onda možemo početi s konfitiranjem.

Ako stvarno želimo biti profesionalci, potrebna nam je prava oprema. Za to vam možemo pokazati pećnice za konfitiranje restoranske kvalitete koje se mogu koristiti za pripremu visokokvalitetne konfitirane hrane.

Na primjer, s pećnicom Helia-48 možete istovremeno pržiti ribu i drugo meso, a da jedno drugome ne preuzmu okuse. Razlog tome je što prostor pećnice ostaje bez kisika. Ovaj profesionalni uređaj prikladan je za hladno dimljenje, toplo dimljenje, confit, kuhanje na pari i održavanje temperature.

Koliko dugo konfitiramo? Ovisi o vrsti mesa. Svinjsko meso može trajati do 4 sata, dok manji pačji bataci mogu trajati do 3 sata. Dovoljno je konfitirati na 80-100 stupnjeva.

Koje meso trebate konfitirati?

Veće meso općenito vrijedi konfitirati, a svo meso trebali biste rezati na veće komade. Crveno meso se najčešće konfitira. Na primjer, divljač, svinjetina, govedina. Crveno meso peradi također može biti vrlo dobra sirovina za ovaj postupak. Uostalom, za confit su posebno prikladna pačja ili guščja prsa, guščja jetra, pačja jetra i naravno zabatak.

Zapravo se ne isplati pripremati ona mesa koja bi radije bila pečena na roštilju ili brzo termički obrađena. Za to je prikladno npr. meso koje se dugo kuha u juhi.

Dapače, riba se također može pripremiti! No, za to se isplati koristiti jestivo ulje, a ovisno o ribi, masnoći kao začin možemo dodati kopar, češnjak, pa čak i đumbir.

Što koristite za začin i kako ga čuvate?

Za začin zapravo vrijedi koristiti začine koji odgovaraju određenoj vrsti mesa. Zbog masnoće i sporog kuhanja, meso savršeno upija začine. Gotovo meso potrebno je ostaviti da se ohladi u masnoći od konfitiranja. Zatim ga treba poklopiti i staviti u hladnjak, tako da se meso može jesti do šest mjeseci. 


Ako volite kuhati i želite koristiti najprofesionalnije moguće alate čak i kod kuće, pogledajte našu ponudu!

Slični artikli na ovu temu:

Palačinke za sve za Dan djece!

2024. 05. 15.

Nastavi čitanjem


Što će ljudi jesti za 100 godina?

2024. 04. 19.

Nastavi čitanjem


Konfitiranje

2024. 03. 28.

Nastavi čitanjem


Blagdanski kolač: recept za uskrsnu čokoladnu tortu

2024. 03. 21.

Nastavi čitanjem


Tajna napuljske pizze

2024. 03. 11.

Nastavi čitanjem



Povezani proizvodi