gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Pravi sendviči za izlet

2023. 06. 05.

Pravi sendviči za izlet

Odmor u prirodi

Boravak u prirodi ima neprocjenjivu vrijednost. Bez obzira na godišnje doba, boravak na otvorenom odličan je način za opuštanje, bilo da se radi o laganom ili ozbiljnijem izletu.

Opušta vas, jer konačno možete iza sebe ostaviti bučnu i užurbanu gradsku vrevu. Nema ljudi s telefonom u ruci koji voze užurbano, automobilskih truba. Samo drveće, cvrkut ptica i svježi zrak koji vam pomaže napuniti ne samo um, već i tijelo. Čisti zrak proći će kroz vaša pluća i bit ćete puni energije od više kisika.

Da ne spominjemo da vas priroda uvijek može zadiviti. Raznolikost i živost koju možemo doživjeti, primjerice, u šetnji šumom, naprosto je zadivljujuća.

Kako biste u potpunosti doživjeli ove brojne pozitivne i životvorne učinke, a putovanje učinili pravim iskustvom, morate obratiti pažnju na jednu stvar: imajte kod sebe hranu!

 

Pakirajte sendviče!

Na planinarenje ne smijete ići nespremni, u ruksaku uvijek trebate imati pokoji sendvič!

Ono što morate paziti je da sendvič ne sadrži kvarljive, nemasne nareske ili druge slične sastojke koji stvaraju probleme jer ih ne možete čuvati u hladnjaku. Ako ste u prilici, povrće pakirajte posebno, narezano! 

Puno ovisi o pakiranju! Čuvate li sendvič u nekvalitetnoj ambalaži, lako se može oštetiti, potrgati ili probušiti, što će imati neugodne posljedice. Najpraktičnije je koristiti za to namijenjenu vrećicu za hranu! Zaista ekološki prihvatljivo rješenje je ako su ekološki prihvatljive, jednostavne za čišćenje i stoga višekratne vrećice, kao što je Innovagoods vrećica za višekratnu upotrebu namirnica.

A ako želite biti jako pažljivi i profesionalni, za sendviče možete spakirati i papirnatu vrećicu otpornu na masnoću u kojoj ćete ih moći držati bez prljanja ruku.

 

Pravi sendviči za izlet

Ostalo je još samo preporučiti nekoliko recepata po kojima možete napraviti slasne sendviče za sljedeće putovanje!

 

Sendvič s vratinom

Ako volite dimljenu, kuhanu vratinu, onda je ovo zaista nezaobilazan recept za vas! Naravno, morate znati čime volite začiniti ovu deliciju, ali možda vam ovaj recept da ideju!

Najbolje je da koristite baguette! (Zapravo, ako ste baš pravi, onda domaće baguette koji ste ispekli u kalupu za pečenje baguettea !) Premažite maslacem i na njega poslažite vratinu! Uz vratinu jako dobro ide zeleno začinsko bilje: pospite malo ružmarina, ljutike i sl. Na maslinovom ulju popržite malo crvenog luka, posolite ga i popaprite te stavite na vratinu u sendviču. Na kraju sve okrunite matovilcem, kremom od hrena i sirom!

 

Sendvič s praškom šunkom

Ništa bolje od tanko narezane praške šunke. Složeni u raženi kruh i preklopljen ementalcem, možete napraviti zaista veličanstven sendvič. Teško nam je zamisliti da bi itko ovome rekao ne.

A rajčice još više ističu okus šunke! Zato na put ponesite nekoliko cherry rajčica koje možete zgrabiti kad sjednete jesti sendvič sa šunkom! Ipak, ne preporučamo da rajčicu stavljate u sendvič, jer se lako može razmočiti.

 

Nadamo se da smo vas uspjeli oraspoložiti za mali izlet, a sada više nema pitanja kakav ćete sendvič ponijeti sa sobom. Pakiranje ne prepustite slučaju kako ništa ne bi stajalo na putu bezbrižnog grickanja! A ako na izletu nebiste jeli sendviče, već kuhanu hranu koju ste ponijeli od kuće, možete koristiti i električnu jelonošu za automobile kojom ćete na kraju izleta podgrijati hranu u autu!

Ako vam se objava svidjela, lajkajte našu Facebook stranicu kako ne biste propustili novosti!