gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

S odgovarajućom pripremom i punjenje kobasica je dječja igra!

2016. 02. 17.

S odgovarajućom pripremom i punjenje kobasica je dječja igra!

Kobasica nije samo namirnica, već i tradicija, izvor obiteljskog veselja. U ovom postu detaljno otkrivamo tajne  izrade kobasica iza kulisa. Pripremite se za uzbudljivo i ukusno putovanje na kojem se susreću tradicija i okusi!

1. Sirovine: ključ je kvaliteta!

Prije svega, važno je istaknuti da je prvi korak u pripremi punjenja kobasica odabir prave sirovine, što u osnovi može odrediti kvalitetu kobasice. Kupujmo samo kvalitetno meso, čime štitimo zdravlje svoje obitelji i prijatelja. Od proizvoda dobivenog postupkom hladnog dimljenja možemo dobiti ozbiljne bolesti i moguće infekcije, ako nismo dobro razmislili o kupnji sirovine.

2. Recept i količina: tajna je u detaljima

Na temelju našeg pomno čuvanog recepta ili možda odabirom najprivlačnijeg od recepata koje predlažemo, zabilježite što i koliko sastojaka trebate za smjesu. Začini kupiljeni unaprijed ili proizvedeni u svom vrtu, se mogu svježe samljeti i točno izmjeriti. Pomiješane začine treba čuvati u dobro zatvorenoj posudi, daleko od svjetlosti i topline.

3. Začini: Čarolija mađarske tradicije

Prema mađarskoj tradiciji kod punjenja kobasica posebno je važan omjer i kvaliteta soli, papra i paprike. Svaki krajolik ima svoje karakteristike.

4. Pripreme: Osnova preciznog rada

Za smjesu krvavica uobičajeno je rižu dan prije punjenja sortirati i oprati, osušiti na čistom kuhinjskom ubrusu i kuhati do polumekanog stanja, poklopiti i čuvati na hladnom mjestu do upotrebe. Priprema, rezanje i podvezivanje crijeva također je korisno ako se želimo ozbiljno pripremiti za brz i precizan rad.

5. Punjenje i crijeva: profinjeni koraci

Za nadjev su potrebna komercijalno pakirana i očišćena prirodna crijeva. Za sve njih vrijedi da se prije upotrebe moraju namočiti u toploj slanoj vodi 20 minuta. Pripremite prostoriju za punjenje, očistite je, dezinficirajte punilicu za kobasice i stolove, stavite pored sebe odgovarajuću količinu vode za pranje ruku i krpa.

6. Zagrijavanje: piće je također obavezno!

Ne zaboravite da je za dobar posao potreban i napitak za zagrijavanje, naravno samo u umjerenim količinama!

Želite li kobasice puniti kod kuće, pogledajte naš izborjer ćete pronaći sve alate koji su neophodni za punjenje kobasica!