gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Salon bonboni na domaći način

2023. 12. 05.

Salon bonboni na domaći način

Salon bonboni na domaći način

Iznenadite ove godine svoju obitelj s pravim specijalitetom! Božić je i praznik međusobne pažnje: svoju pažnju možete pokazati i na način što brinete i o zdravlju Vaših najbližih. S malo truda božićne zalogaje možete pripremiti na zdraviji način. Ukoliko sami pripremate salon bonbone na domaći način, svoju obitelj i svoje prijatelje možete osloboditi od veće doze umjetnih dodataka!

 

Umakanje u čokoladu

Ukoliko salon bonbone želite pripremiti s čokoladnim nadjevom morate učiniti sljedeće!

⅔-u čokolade stavite u zdjelu! U manjoj zdjeli zagrijte vodu, pa zdjelu s čokoladom smjestite na manju posudu! Jako je važno što dno gornje posude ne dolazi u dodir s vodom iz donje zdjele! Kada se čokolada sasvim rastopi, skinite je s pare! Sada dodajte preostalu ⅓-u čokolade. Na taj način će se rastopiti i preostali dio čokolade a smjesa će se ohladiti na idealnu temperaturu za umakanje.

 

Salon bonboni s okusom naranče-badema

Sastojci

  • 2 šalice šećera
  • 1 šalica vode
  • ½ šalice sirupa od glukoze
  • 1 žličica ekstrata od naranče
  • ½ šalice mljevenog badema
  • tamna čokolada

1. Šećer, vodu i sirup od glukoze zagrijte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Zatim ostavite da vri, pa vatru postavite na srednji stupanj!

2. Kada smjesa postigne temperaturu od 120 celzijevih stipnjeva, skinite je s vatre. Dodajte ekstrakt od naranče i badem.

3. Oblikovane salon bonbone umočite u čokoladu. Smjestite ih na tacnu i stavite tacnu u hladnjak dok se čokoladni nadjev ne stvrdne.

 

Salon bonboni s grilažom

Sastojci

  • 2 šalice šećera
  • 1 šalica vode
  • ½ šalice sirupa od glukoze
  • ½ šalice ruma
  • 1 šalica mljevenog oraha
  • 1 žličica ekstrata od vanilije
  • prstohvat soli
  • tamna čokolada

1. Šećer, vodu i sirup od glukoze zagrijte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Zatim ostavite da vri, pa vatru postavite na srednji stupanj!

2. Kada smjesa postigne željenu temperaturu, skinite je s vatre, zatim dodajte rum! Budite oprezni, jer kod dodavanja ruma može buknuti manji plamen.

3. Dodajte smjesi mljeveni orah, ekstrat od vanilije i prstohvat soli. Ostavite malo da odstoji. Oblikovane salon bonbone umočite u čokoladu, i gotovi su salon bonboni s grilažom!

 

Salon bonboni s okusom Orea

Sastojci

  • 2 šalice mljevenog keksa Oreo (skupa s kremom)
  • 1 šalica šećera u prahu
  • ½ šalice mekog kremsira (npr. cream cheese)
  • žličica ekstrata od vanilije
  • prstohvat soli

1. Mljevene kekse Oreo i šećer u prahu pomiješajte u jednoj zdjeli. Dodajte smjesi kremsir, ekstrat od vanilije i prstohvat soli. Dobro izmješajte dok ne dobijete homogenu smjesu!

2. Oblikujte manje loptice od smjese i smjestite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na 1-2 sata: toliko mu trema da se stvrdne.

3. Oblikovane salon bonbone umočite u čokoladu i stavite ih u hladnjak.

 

Da li su Vam se sviđale vještine pripreme salon bonbona na domaći način? Onda nemojte više čekati, pripremite ih! Kod nas ćete naći sve alate koje Vam mogu biti potrebne za ovaj posao!