Svečani kanape sendvič- raženi kruh sa šunkom, plavim sirom i smokvama
2022. 12. 14.
Savršena je poslastica za iznenadne goste, ali možete je ponuditi i na svom kućnom dočeku Nove godine. Ova mala, ali spektakularna delicija vrlo je jednostavna za pripremu, a može poslužiti kao međuobrok ili predjelo!
Sastojci za 20 komada:
250 grama raženog kruha
30 grama maslaca
300 ml-a creme fraiche
125 grama plavog sira
100 grama pršuta
na vrh stavite smokve i peršin
Blagdanski kanape - raženi kruh sa šunkom, plavim sirom i smokvama korak po korak:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Ploške pršuta u jednom sloju stavite na lim obložen papirom za pečenje, zatim stavite u pećnicu na 15 minuta i pecite dok ne postanu hrskave.
2. Raženi kruh narežite na jednake kriške od oko 3-4 cm.
3. Premažite kriške maslacem po želji.
4. Sastavite ANKARSUM mikser s plastičnom posudom za miješanje od 3,5 litara i nastavkom za miješanje, koji su dijelovi početnog seta, na način kako je prikazano i u ovom videu . Pomiješajte creme fraiche s plavim sirom u mikseru.
5. Glatki izmiješani nadjev namažite na kruh.
6. Na kraju na vrh izmrvite prženi, hrskavi pršut.
ANKARSRUM ideja:
Ukrasite smokvama i peršinom i poželite dobrodošlicu gostima, jer uz piće dobrodošlice dolazi i zakuska!