gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

3 brza i jednostavna recepta

2024. 02. 07.

3 brza i jednostavna recepta

Brzi i jednostavni recepti

U svakodnevnoj žurbi sigurno ste i Vi primijetili što nedostaje Vam vremena za bilo što. Pored posla, obitelji, prijatelja, prehrana Vam se stisne tek u pozadinu. No što biste na to. kada bismo Vam rekli da se može sinkronizirati i uski vremenski period i zdrava hrana s puno hranjivih tvari? S brzim i jednostavni receptima možete uštedjeti vrijeme - i to ne malo!

Ovi recepti nisu dobri samo što se mogu spremiti u kratkom roku, nego i zbog toga, što pružajku mogućnost za potrošnju raznolike i hranjive hrane bez toga da provedete sate u svojoj kuhinji.

Ova vrsta hrane omogućava i održavanje zdravih tradicija u prehrani, i za vrijeme najkompliciranijih dana. To što ste sposobni pripremiti zdravu hranu brzo i jednostabvno, pridonese općoj dobrobiti, održavanju energije i pomaže izbjegavati zdravstvene probleme.

 

#1: Dvopek s avokadom, bijelim sirom i cherry rajčicama

Sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 4 dvopeka od integralnog brašna
  • 100 g bijelog sira
  • 10-12 cherry rajčica
  • sol
  • crni papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. Pripremite toster ili zagrijte tavu na srednjoj vatri! Ispržite dvopeke i sjedne i s druge strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ukoliko koristite tavu, preporučuje se upotreba par kapi maslinovog ulja.

2. Prepolovite avokada, odstranite košticu i izvadite im unutrašnji dio pomoću žlice u jednu tavu! Razdrobite vilicom na način da ne bude previše kašast! Začinite ga paprom i soli po okusu!

3. Namažite dvopek s avokadom! Bijeli sir izmrvite na namažene dvopeke!

4. Prepolovite rajčice i smjestite ih na sendviče! Pospite ih s malo malinovog ulja i svježe mljevenim paprom!

Ovaj recept je idealan za doručak ili za lagani zdravi ručak. Slani ukus bijelog sira, kremasti avokado i kiselkasti ukus rajčice su u spaolutnom balansu. Možete isprobati još razne nadjeve kao što su pileća prsa ili povrće s roštilja.

 

#2: Tjestenina sa špinatom i ricottom

Sastojci

  • 250 g svježeg špinata
  • 250 g ricotte
  • 400 g tjestenine(penne ili farfalle)
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezano
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • naribani parmezan

Priprema

1. U velikom loncu zakuhajte vodu s prstohvatom soli! Skuhajte tjesteninu prema vremenu navedenom na pakiranju dok ne postane al dente. Prije cijeđenja ocijedite dio vode od kuhanja i ostavite sa strane. Zatim tijesto procijedite i držite na toplom!

2. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i popržite češnjak dok ne porumeni, ali pazite da ne zagori! Dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene. Posoliti i popapriti po ukusu!

3. Kad je špinat omekšao, maknite ga s vatre i umiješajte ricottu. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine kako bi umak bio kremastiji.

4. Pomiješajte tjesteninu sa smjesom od špinata i ricotte! Po potrebi možete začiniti solju i paprom. Pospite svježe naribanim parmezanom!

Ovo lagano, ali zasitno jelo savršen je izbor za brzu svakodnevnu večeru. Kombinacija špinata i ricotte stvara klasični duo okusa koji je zdrav i ukusan u isto vrijeme. Ako želite, recept možete obogatiti s nekoliko komadića prženih pilećih prsa ili komadićima prepečene slanine. Zbog svježine i jednostavnosti jela dobro pristaje i uz lagano bijelo vino.

 

#3: Pileća prsa u umaku od senfa

Sastojci

  • 4 filet od pilećih prsa narezano na tanko
  • 2 žlice dijon senf
  • 1 žlica meda
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

1. Posolite i popaprite kriške pilećih prsa ravnomjerno s obje strane!

2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Pržite kriške pilećih prsa s obje strane dok ne porumene. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.

3. U istoj tavi u kojoj ste pržili piletinu popržite nasjeckani češnjak nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim umiješajte senf Dijon i med. Dodajte vrhnje i miješajte dok ne postane glatko. Umak kuhajte nekoliko minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.

4. Pilećia prsa vratite u umak u tavi da se zagriju i upiju okus umaka!

Ovaj recept je izvrstan izbor ako nakon napornog dana želite na stol staviti nešto brzo, a opet ukusno. Kombinacija senfa i meda stvara uzbudljiv kontrast okusa, dok dodatak vrhnja daje umaku bogatu, kremastu teksturu. Jednostavno, brzo i zajamčeno ukusno!

 

Jeste li spremni prodrmati svoju kuhinju i prehrambene navike? 

Zavirite u našu internet trgovinu, gdje na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za zdravo i brzo kuhanje! Ne dopustite da vas gust raspored spriječi u uživanju ukusne i hranjive hrane! Odaberite kvalitetu i udobnost!