JOKER768 📍 SLOT PULSA TERBARU DEPOSIT TANPA POTONGAN RESMI TERBAIK DAN TERPERCAYA
Joker768 | Link Slot Gacor Maxwin Terbaru Hari Ini Gampang Menang 2024
Joker768 : Situs Slot Deposit Pulsa 5000 Via Telkomsel Resmi Terbaru Tanpa Potongan
Slot Gacor Maxwin Scatter Hitam
Joker768 | DAFTAR REKOMENDASI LINK GACOR HARI INI SITUS SLOT ONLINE GACOR TERPERCAYA GAMPANG MAXWIN HARI INI
Joker768 : SITUS SLOT GACOR TERBARU DARI SERVER THAILAND MUDAH JACKPOT MAXWIN HARI INI
JOKER768 - LINK SITUS SLOT GACOR HARI INI MAXWIN GAMPANG MENANG JACKPOT TERBARU 2024
JOKER768 - SITUS SLOT SERVER LUAR
Slot Deposit Dana 5000
3 brza i jednostavna recepta

gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Blog

3 brza i jednostavna recepta

2024. 02. 07.

3 brza i jednostavna recepta

Brzi i jednostavni recepti

U svakodnevnoj žurbi sigurno ste i Vi primijetili što nedostaje Vam vremena za bilo što. Pored posla, obitelji, prijatelja, prehrana Vam se stisne tek u pozadinu. No što biste na to. kada bismo Vam rekli da se može sinkronizirati i uski vremenski period i zdrava hrana s puno hranjivih tvari? S brzim i jednostavni receptima možete uštedjeti vrijeme - i to ne malo!

Ovi recepti nisu dobri samo što se mogu spremiti u kratkom roku, nego i zbog toga, što pružajku mogućnost za potrošnju raznolike i hranjive hrane bez toga da provedete sate u svojoj kuhinji.

Ova vrsta hrane omogućava i održavanje zdravih tradicija u prehrani, i za vrijeme najkompliciranijih dana. To što ste sposobni pripremiti zdravu hranu brzo i jednostabvno, pridonese općoj dobrobiti, održavanju energije i pomaže izbjegavati zdravstvene probleme.

 

#1: Dvopek s avokadom, bijelim sirom i cherry rajčicama

Sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 4 dvopeka od integralnog brašna
  • 100 g bijelog sira
  • 10-12 cherry rajčica
  • sol
  • crni papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. Pripremite toster ili zagrijte tavu na srednjoj vatri! Ispržite dvopeke i sjedne i s druge strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ukoliko koristite tavu, preporučuje se upotreba par kapi maslinovog ulja.

2. Prepolovite avokada, odstranite košticu i izvadite im unutrašnji dio pomoću žlice u jednu tavu! Razdrobite vilicom na način da ne bude previše kašast! Začinite ga paprom i soli po okusu!

3. Namažite dvopek s avokadom! Bijeli sir izmrvite na namažene dvopeke!

4. Prepolovite rajčice i smjestite ih na sendviče! Pospite ih s malo malinovog ulja i svježe mljevenim paprom!

Ovaj recept je idealan za doručak ili za lagani zdravi ručak. Slani ukus bijelog sira, kremasti avokado i kiselkasti ukus rajčice su u spaolutnom balansu. Možete isprobati još razne nadjeve kao što su pileća prsa ili povrće s roštilja.

 

#2: Tjestenina sa špinatom i ricottom

Sastojci

  • 250 g svježeg špinata
  • 250 g ricotte
  • 400 g tjestenine(penne ili farfalle)
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezano
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • naribani parmezan

Priprema

1. U velikom loncu zakuhajte vodu s prstohvatom soli! Skuhajte tjesteninu prema vremenu navedenom na pakiranju dok ne postane al dente. Prije cijeđenja ocijedite dio vode od kuhanja i ostavite sa strane. Zatim tijesto procijedite i držite na toplom!

2. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i popržite češnjak dok ne porumeni, ali pazite da ne zagori! Dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene. Posoliti i popapriti po ukusu!

3. Kad je špinat omekšao, maknite ga s vatre i umiješajte ricottu. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine kako bi umak bio kremastiji.

4. Pomiješajte tjesteninu sa smjesom od špinata i ricotte! Po potrebi možete začiniti solju i paprom. Pospite svježe naribanim parmezanom!

Ovo lagano, ali zasitno jelo savršen je izbor za brzu svakodnevnu večeru. Kombinacija špinata i ricotte stvara klasični duo okusa koji je zdrav i ukusan u isto vrijeme. Ako želite, recept možete obogatiti s nekoliko komadića prženih pilećih prsa ili komadićima prepečene slanine. Zbog svježine i jednostavnosti jela dobro pristaje i uz lagano bijelo vino.

 

#3: Pileća prsa u umaku od senfa

Sastojci

  • 4 filet od pilećih prsa narezano na tanko
  • 2 žlice dijon senf
  • 1 žlica meda
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

1. Posolite i popaprite kriške pilećih prsa ravnomjerno s obje strane!

2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Pržite kriške pilećih prsa s obje strane dok ne porumene. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.

3. U istoj tavi u kojoj ste pržili piletinu popržite nasjeckani češnjak nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim umiješajte senf Dijon i med. Dodajte vrhnje i miješajte dok ne postane glatko. Umak kuhajte nekoliko minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.

4. Pilećia prsa vratite u umak u tavi da se zagriju i upiju okus umaka!

Ovaj recept je izvrstan izbor ako nakon napornog dana želite na stol staviti nešto brzo, a opet ukusno. Kombinacija senfa i meda stvara uzbudljiv kontrast okusa, dok dodatak vrhnja daje umaku bogatu, kremastu teksturu. Jednostavno, brzo i zajamčeno ukusno!

 

Jeste li spremni prodrmati svoju kuhinju i prehrambene navike? 

Zavirite u našu internet trgovinu, gdje na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za zdravo i brzo kuhanje! Ne dopustite da vas gust raspored spriječi u uživanju ukusne i hranjive hrane! Odaberite kvalitetu i udobnost!

Slični artikli na ovu temu:

Palačinke za sve za Dan djece!

2024. 05. 15.

Nastavi čitanjem


Što će ljudi jesti za 100 godina?

2024. 04. 19.

Nastavi čitanjem


Što je bilo na stolu na gozbama za vrijeme antike?

2024. 04. 05.

Nastavi čitanjem


Blagdanski kolač: recept za uskrsnu čokoladnu tortu

2024. 03. 21.

Nastavi čitanjem


Tajna napuljske pizze

2024. 03. 11.

Nastavi čitanjem



Povezani proizvodi