gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Božanstvene proljetne salate

2023. 04. 21.

Božanstvene proljetne salate

Što vam donosi proljetno raspoloženje?

Iako se ove godine proljetno vrijeme poigralo sa svima nama (priznajemo, očekivali smo bolje), nadamo se da smo hladne travanjske dane sada ostavili iza nas i da konačno možemo ući u proljetno raspoloženje.

Mislimo da proljeće uključuje u sebe i proljetnu hranu! Na primjer, one jednostavne salate koje se mogu sastaviti u nekoliko sekundi i poslužiti kao prava osvježavajuća poslastica za cijelu obitelj.

U čemu je tajna svježine? Pa, naravno, pravi sastojci i recepti, zahvaljujući kojima se mogu stvoriti najbolje harmonije okusa!

 

Božanstveni recepti proljetnih salata 

Ostalo je još samo promiješati salatu nakon čega će cijela obitelj i svi gosti polizati svih 10 prstiju!

Donijeli smo vam 3 recepta za salatu koja se jednostavno slijeva u usta! Samo odaberite najsimpatičniju od njih i isprobajte je ovaj vikend!

 

Pripreme

Priprema božanstvene proljetne salate naravno počinje pripremama. Srećom, to u ovom slučaju ne znači previše!

Ako imate sastojke, potrebno je samo oguliti i narezati povrće te možda naribati malo sira . 

Štoviše, to možete učiniti lakšim i bržim s pravim alatima! Samo nabavite gulilicu ili mandolinu za ribanje i rezanje, i svaki korak pripreme bit će lak!

 

Salata od rajčica s rikulom

Ako volite talijanske okuse, svidjet će vam se salata od rikule i rajčice! Trebat će vam samo 1-2 šake svježe rikule, malo prepolovljenih cherry rajčica, naribani parmezan te maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar po okusu. (I, naravno, za one dodatne začine kojima želite još malo začiniti - bilo da se radi o čiliju, ili muškatnom oraščiću, imamo i ručne mlince za začine !)

Pomiješajte rikulu i rajčice, poškropite maslinovim uljem i limunovim sokom, posolite i popaprite, zatim dodajte sir – i gotovo! Koliko jednostavno, toliko je i sjajno!

 

Salata od šparoga i jaja

Neki smatraju da se kuhana jaja ne smiju izostaviti ni iz jednog obroka! Ako i vi tako mislite, onda morate probati salatu od šparoga i jaja!

Svježe šparoge, 2 kuhana jaja, nasjeckani crveni luk (imamo i odličan alat za brzo sjeckanje luka: kliknite ovdje!), vinaigrette preljev, te naravno sol i papar - ako ih imate na raspolaganju, možete krenuti s pripremom salate!

Šparoge ogulite i odstranite krajeve, pa kuhajte u slanoj vodi 3-5 minuta. Zatim pustite da se malo prohladi, pa tek onda pomiješajte s nasjeckanim jajetom (kad smo već kod rezanja jaja: s ovim alatom će i to biti dječja igra) i nasjeckanim crvenim lukom. Prelijte vinaigrette preljevom te posolite i popaprite po ukusu! I naravno, poslužite ga odmah dok je svjež!

 

Salata od fete i jagoda

Volite li svoje salate pomalo zavrtiti? Možete li ubaciti malo voća, na primjer? (I sada ne govorimo o rajčicama!)

Uz salatu se, kažu gurmani, savršeno slažu jagode. Imate li kod kuće mješavinu salata, feta sira i jagoda, pa čak i malo mente, ne propustite priliku i pomiješajte salatu od fete i jagoda!

Pomiješajte ih u posudi, prelijte s malo balzamičnog octa, posolite i popaprite, pa možete kušati! Kombinacija sira i jagoda može stvoriti prekrasan doživljaj okusa za vas ako ste otvoreni za takva sparivanja!

 

Nadamo se da smo vam uspjeli dati inspiraciju za pravljenje božanstvene proljetne salate! Slobodno eksperimentirajte: ako koristite svježe povrće, ništa loše ne može ispasti!

A ako još uvijek trebate kuhinjski alat ili dva (na primjer, neki pouzdani nož), svratite do nas: ovdje ćete pronaći sve što vam treba!