gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Dva omiljena jela ljubitelja mesa

2023. 07. 19.

Dva omiljena jela ljubitelja mesa

Pizza za ljubitelje mesa

Ljubitelji mesne hrane vjerojatno će i pizzu izabrati na način da među dodacima ima što više šunke, salame, kobasice, piletine i sličnih delicija. To je naravno i razumljivo, jer oni koji vole meso koriste svaku priliku da odaberu jelo koje sadrži meso.

Možete napraviti vlastitu pizzu punu mesnih nadjeva! Sve što trebate učiniti je slijediti sljedeći recept!

Sastojci

Za tijesto pizze trebat će vam 35-40 dkg brašna, 5 dkg kvasca, malo soli i šećera, 1-2 žlice ulja i vode.

I ne želimo se miješati u to kakvim ćete nadjevima pripremiti ovo ukusno jelo. Volite li podlogu od vrhnja, nemojte se suzdržavati, ali naravno možete koristiti i blage i pikasantnije umake za pizzu od rajčice! I naravno šunka, salama, kobasica, špek, piletina, slanina u svim količinama!

Priprema

Postoji nekoliko varijacija kako napraviti tijesto za pizzu. Sada smo osmislili vrlo jednostavan recept kako biste se odmah mogli fokusirati na meso!

Brašno pomiješajte s kvascem pa dodajte prstohvat soli, šećer i 1-2 žlice ulja. Dodajte još mlake vode: pa sve zajedno promiješajte! U tome će vam savršeno pomoći samostojeći mikser!

Nakon što se tijesto sjedinilo, razvaljajte ga na željenu debljinu na pobrašnjenoj dasci ili pobrašnjenoj silikonskoj podlozi za tijesto! TNa vrh mogu ići dodaci, a na kraju preostaje samo da se pizza ispeče u kalupu za pizzu posutom brašnom u prethodno zagrijanoj pećnici ili pizza peći.

 

Juha za ljubitelje mesa

Ukusna juha može biti dobra u bilo koje vrijeme: za ručak ili čak na kraju napornog dana. I naravno, što hranjivije, što gušće, to bolje! E pa sigurno ćete se dobro zabaviti uz mesnu juhu!

Pogledajmo kako možete napraviti juhu koja će zadovoljiti one koji u svakom jelu traže meso.

Sastojci

Držite doma nekoliko deka dimljene slanine, 10 dkg crvenog luka, 1 manji češnjak, 15-20 dkg dimljene kobasice, sol, neku vrstu kreme od paprike, a možete i s malo tjestenine i krumpira (20-25 dkg) tako da možete napraviti stvarno bogatu juhu!

Priprema

Pripremu juhe započnite tako da dimljenu slaninu narežete na kockice i popržite na malo masnoće. Na ovoj masnoći popržite tjesteninu, zatim popržite nasjeckani luk i kobasicu narezanu na kolutove.

Kremu od paprike pomiješajte s pasiranim češnjakom dodajte i sve otopite u vodi. Počnite kuhati, a kada je tjestenina već napola omekšala dodajte krumpir narezan na kockice!

Krumpir skuhajte dok ne omekša, juhu posolite po želji - i božanstvena juha za ljubitelje mesa je gotova!

 

Nadamo se da smo vas uspjeli oraspoložiti za neka mesna jela! A ako još nemate sav kuhinjski alat koji vam je potreban, pogledajte našu online trgovinu!


Povezani proizvodi