gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Ne bacajte više hranu

2021. 10. 29.

Ne bacajte više hranu

Ne bacajte više hranu

U gorem slučaju dospiju u komunalni otpad, u boljem slučaju u neki komposter . Skoro svaka majka uči svoju kćerku, a više puta i sina prvo osnovno pravilo u kuhinji: Ne bacamo hranu! U potrošačkom društvu, međutim, sve više hrane završava u smeću. Nikada nije kasno učiniti nešto po tom pitanju.

Predstavljamo vam rješenje, koje može produžiti rok trajanja namirnica za tri ili pet puta! Osim osviještene kupovine i načina života bez otpada, obećajte si za 2024. godinu vještije skladištenje namirnica! Tajna je u VAKUUM-u! 

 

Što se sve može pohraniti ovom metodom?

Sezonsko povrće

Bez vakumiranja gube boju, vlažnost i aromu za otprilike 4-5 dana. Uz vakuum, ovo vrijeme će se utrostručiti.

Osjetljivo voće, npr. jagode, maline

Iako trenutno nije sezona, jagode su obično voće koje nakon nekoliko dana gubi svježinu. Vakumiranog možete ostaviti običnog, ili čak opranog, posutog s malo šećera ili sladila, pa se prosječni jamstveni rok od 2-5 dana može povećati na 6-15 dana. Gornja izjava vrijedi i za ostalo voće.

Ribe i morski plodovi

Opći rok trajanja može se utrostručiti uz pomoć vakuuma. Ribu i njezine vodene suputnike možete spremiti na prirodan način, ali začinjenu i prelivenu maslinovim uljem i za kasniju upotrebu.

Govedina i ostalo meso

Umjesto roka trajanja od 2-4 dana, ovdje možete računati na trostruki multiplikator vremena, koji kao formulu svježine možete primijeniti i na ostalo meso.

Nadjevi, umaci, prethodno pripremljeni sastojci

Bez vakuma 2-5 dana, sa vakumom 6-15 dana. Stvarno nije bez veze, zar ne? Možete se unaprijed pripremiti za veliku zabavu, obiteljski odmor u šatoru ili čak za nadolazeći Božić tako da unaprijed pripremite neke od osnovnih stvari. Na Badnjak će biti manje posla, a imat ćete više vremena za sebe, svoju obitelj i za uživanje vremena tako da blagdanske minute ne vrte samo oko kuhinje. Uzmite vakumirane, unaprijed pripremljene sastojke i brže ćete završiti pripremu hrane.

 

Wendy Premium više je od prosječnog stroja za vakuumsko pakiranje. Uređaj za vakuumsko pakiranjekojim možete napraviti vakum spremnik i od staklenki s metalnim čepom. U ovom videu, pogledajte što još može! S vakumiranim pakiranjem tekstura, okus i svježina vaše hrane mogu se zadržati jako dugo, upoznajte jednu od osnovnih oprema modernih kuhinja.

A ako se iz nekog jedinstvenog razloga vaša hrana više ne može pohraniti, isplati se ju obraditi kuhinjskim kuhinjskim komposterom .

 

A ako vas zanimaju aktualni kuhinjski trendovi, došli ste na pravo mjesto! Otkrijte ponudu naše online trgovinegdje vas očekuju najkvalitetniji kuhinjski alati!


Povezani proizvodi