gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

S vakumom za svježinu hrane

2019. 07. 25.

S vakumom za svježinu hrane

Jedan od najvećih problema suvremenog potrošačkog društva je bacanje hrane. Svakodnevno ogromna količina hrane završi u smeću, što opterećuje ne samo naš novčanik, već i okoliš. No, postoji jednostavno i učinkovito rješenje kojim možemo znatno smanjiti količinu bačene hrane: vakumiranje.

Zašto se isplati vakumirati hranu?

Vakumiranje je kuhinjski tehnološki proces u kojem se namirnici odstranjuje zrak i time joj se produljuje rok trajanja. Ova metoda ne samo što održava hranu svježom, već i čuva njezin okus, nutritivni sadržaj i teksturu.

Šparoge i ostalo povrće

Šparoge i ostalo povrće gube svježinu za 4-5 dana bez vakumiranja. Vakumiranjem se to vrijeme produljuje tri puta, pa možete dulje uživati ​​u okusu i hranjivosti svježeg povrća.

Jagode i voće

Vakumiranjem jagodama možete produžiti rok trajanja s 2-5 dana na čak 6-15 dana. Možete ih čuvati i oprane, posute s malo šećera ili zaslađivača, kako bi duže ostale svježe i ukusne. Ova metoda izvrsno funkcionira i za drugo voće.

Ribe i školjke

Vakumiranje ribe i drugih plodova mora utrostručuje njihov vijek trajanja. Bilo da su prirodni, aromatizirani ili preliveni maslinovim uljem, svi ostaju dulje svježi, tako da možete uživati ​​u plodovima mora bilo kada.

Govedina

Govedina se može čuvati 2-4 dana bez vakumiranja, no korištenjem vakumiranja rok trajanja se produljuje do tri puta. Ova metoda se može koristiti i za drugo meso, tako da možete nastaviti uživati ​​u svježini i kvaliteti.

Mliječni umaci, umaci, sastojci za sladoled

Proizvodi na bazi mlijeka vakumiranjem mogu produljiti rok trajanja s 2-5 dana na 6-15 dana. To je značajna razlika koja vam omogućuje da nastavite uživati ​​u svojim omiljenim umacima i preljevima.

Nauka u gastronomiji

Ako očekujete goste, vakumiranje može biti izvrsno rješenje. Neke od osnovnih namirnica možete pripremiti unaprijed i vakuumirati ih, tako da kada gosti stignu, možete brže pripremiti jela i manje se stresirati u cateringu.

Wendy Premium: savršen stroj za vakuumsko pakiranje

Wendy Premium nije samo jednostavan stroj za vakumsko pakiranje. S ovim uređajem možete napraviti čak i vakumsku posudu od staklenki s metalnim poklopcima.

Wendy Premium Portable potpuno je jednostavan za korištenje. Osim strujnog adaptera od 220 V, sadrži i adapter od 12 V, tako da se može koristiti i u kamp prikolici, čamcu ili automobilu. Na odmoru, nakon lova ili ribolova, možete brzo obraditi i vakumirati svježe meso ili ribu, a zatim ih sigurno spremiti u prijenosnu rashladnu torbu.

Uz pomoć vakumiranja moguće je dugotrajno očuvati teksturu, okus i svježinu hrane. Kao što gornji primjeri pokazuju, vakumiranje značajno produljuje rok trajanja hrane i smanjuje bacanje hrane.

 

Ako želite isprobati dobrobiti vakumiranja, Wendy aparat za usisavanje možete naručiti na našoj web stranici.


Povezani proizvodi