gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Obavezni napici ljetnih večeri

2023. 07. 10.

Obavezni napici ljetnih večeri

Rashlađujući i osvježavajući ledeni napici za ljeto

Ako postoji nešto što ljetne večeri može učiniti ugodnima, to nije ništa više od sjedenja na terasi i opuštanja na kraju napornog dana i gledanja zalaska sunca ili slušanja zvukova prirode. Tko ne voli ove mirne trenutke? Ili tko ne bi želio razgovarati na svjetlu zalazećeg sunca?

Samo na jednu stvar treba paziti da sve bude bezbrižno, da ništa ne pokvari dobro raspoloženje. Ova jedina stvar je piće! Ne dopustite da vam se tijekom razgovora usta osuše ili da vam na vrućini od dehidracije zaboli glava! Uvijek imajte dosta pića pri ruci!

 

Pivo

Pivo je pravo ljetno piće. Ledeno hladno pivo može biti gotovo spas u vrućini, može može vam dobro doći na kraju dana, kada se konačno možete malo opustiti.

Učinak hlađenja samo je jedan od razloga za to. Osim što vam hladna temperatura pomaže osvježiti, okus piva značajno pridonosi doživljaju! Nepogrešivi okus slada i hmelja kao da automatski pritišće tipku za "opuštanje" u našem tijelu.

I ne možemo ne istaknuti što karbonizacija također pridonosi iskustvu: mjehurići također čine svoj dio u poboljšanju iskustva.

Nemojmo više produljiti! Nabavite si rashladni dozator pivakako biste na terasi uvijek imali pivo pri ruci, a da ne morate ići do hladnjaka po njega!

(Alkoholna pića konzumirajte odgovorno i umjereno!)

 

Limunada

Još jedno nepogrešivo ljetno piće je limunada! Koliko kuća, toliko verzija - koliko dana, toliko novih okusa i recepata možete isprobati! Ako volite eksperimentirati, nemojte se suzdržavati!
Nabavite što više i raznovrsnijih sastojaka: uz vodu, šećer i limun (-ov sok) možete dodati i agrume i bobičasto voće, razne sirupe, a naravno i mentu, klinčiće pa čak i cimet!

Uvijek imajte dovoljno leda (dobro je ako kod kuće imate kantu za kockice leda plus lopaticu za led), a ako razmišljate na veliko, nemojte krenuti u pripremu limunade bez staklenog dozatora za piće ! Uostalom, isplati se raditi veće porcije: ako već radimo, radimo to kako treba – kako se kaže.

 

Svježe iscijeđeni sok od naranče

Na kraju bi se na popisu trebao naći i jedan doista zdrav napitak, koji itekako dobro može proći u ljetnim vrućinama: svježe cijeđeni sok od naranče!

U vrućim danima posebno je važno pravilno se hidrirati, a sok od naranče izvrstan je izbor za to! To nije samo zbog visokog sadržaja vode u narančama, već i zbog toga što sadrže puno vitamina i antioksidansa, koji se mogu učinkovito natjecati s drugim štetnim učincima sunčeve svjetlosti.

Za osvježavajući doživljaj zaslužna je i činjenica da je naranča vrsta citrusa - a citrusi obično okrepljuju okusne pupoljke, što može biti posebno dobro po vrućem vremenu.

I ne zaboravimo da naranče, kao voće, sadrže prirodni šećer koji doprinosi održavanju razine energije i ne iscrpljuju vas pri znojnim vrućininama.

Kliknite, i naručite sokovnikkako biste što prije mogli uživati ​​u okusu svježe cijeđenog soka od naranče!

(Tijekom cijeđenja gubi se značajan dio vlakana voća. Ako se ne želite odreći vlakana, izblendajte voće: sve što vam treba je super blender!)