gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Kratka povijest raviola

2024. 07. 15.

Kratka povijest raviola

Put raviola od srednjeg vijeka do danas

Zamislite da šetate tržnicama malih sela u srednjovjekovnoj Italiji, na kojima je poredano šareno povrće i svježe meso. Tijekom tog razdoblja, kuhari su počeli dodavati različite nadjeve tijestu kako bi stvorili nove okuse i teksture. Prvi pisani tragovi raviola potječu iz 14. stoljeća, kada su se često pojavljivali na svečanim stolovima plemićkih obitelji.

Popularnost raviola brzo se proširila izvan granica Italije. Zahvaljujući talijanskim doseljenicima dospjela je i u Aziju, gdje je u susretu s tamošnjom kuhinjom poprimila nove oblike i okuse. Azijske verzije često se kuhaju na pari ili prže, pune su uzbudljivih začina i jakobovih kapica.

Vrlo je popularan i u Americi zahvaljujući talijanskim imigrantima. Talijanske obitelji koje su stigle krajem 19. i početkom 20. stoljeća sa sobom su donijele tradicionalne recepte i rekreirale ih u Novom svijetu. Amerikanci su vrlo brzo zavoljeli raviole, a danas ih možete pronaći u mnogim restoranima.

 

Koliko kuća, toliko običaja

Prava čar raviola leži u raznovrsnim nadjevima. Osim klasičnih mesnih verzija, jako su popularni i vegetarijanski ravioli. Regionalni specijaliteti također su uzbudljivi: u sjevernoj Italiji, primjerice, često se koriste gljive i meso divljači, dok su na jugu uobičajeni ravioli punjeni svježim plodovima mora.

Pripremanje raviola prava je umjetnost koja se prenosi generacijama.

 

Posebni ravioli koje morate probati!

U svijetu raviola, ravioli di zucca, odnosno ravioli od bundeve, pravo su blago. Ova jesenska delicija puna je bogatih, slatkih okusa stvorenih harmonijom bundeve i začina. Ne samo što je ukusna, već je i lijepa na pogled jer zlatni nadjev iscuri iz tijesta.

Ljubiteljima morskih okusa najdraži će biti ravioli di pesce. U tome se plodovi mora susreću s mekoćom tjestenine u kombinaciji koja svakim zalogajem asocira na odmor na plaži.

 

Najbolji recepti na jednom mjestu

20. listopada je Svjetski dan raviola. Ovo je savršena prilika da proslavite ovo svestrano i ukusno jelo od tjestenine. Na ovaj dan ljudi diljem svijeta okupljaju se kako bi napravili i jeli različite varijacije raviola.

U ovo vrijeme organiziraju se mnoga posebna događanja i festivali u različitim dijelovima svijeta. U Italiji gradovi i sela dočekuju posjetitelje svečanim događajima i natjecanjima u kuhanju.

 

Zašto ih toliko volimo?

Popularnost raviola je neprekidna, i to s dobrim razlogom. Ovo svestrano jelo nije samo ukusno, već je i izuzetno svestrano. Kombinacija raznih nadjeva, mekoća tijesta i raznovrsnost umaka doprinose da ravioli nikada ne budu dosadni.

Doživite užitak pravljenja raviola kod kuće! Otkrijte strojeve i dodatke za izradu tjestenine vrhunske kvalitete u našoj internetskoj trgovini, koji će učiniti pravljenje raviola laganim.

Kliknite ovdje što biste nabavili alate koji svaku tjesteninu čine savršenim!


Povezani proizvodi