gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Ovako se pravi bundeva

2024. 10. 29.

Ovako se pravi bundeva

 

Zašto se bundeva smatra voćem?

Voće u botaničkom smislu je sve što sadrži sjemenke. Ujedno, zbog svojih drugih svojstava, potreba i sezonalnosti, bundeva se u narodu naziva i zimskim povrćem. Voli tople uvjete i sadrži bezbroj zdravih i korisnih nutrijenata.

Zapravo, bundeva sadrži mnoga blagotvorna svojstva iz svijeta povrća i voća. A tko ne bi želio izvući maksimum iz ovako posebnog i svestranog jela?

 

Svestranost bundeve

Jedna od brojnih prednosti bundeve je to što je ne samo zdrava i ukusna, već je i stara miljenica domaće gastronomije. Ovo nije nikakva slučajnost! Njegov okus, koji je savršen za zimsku sezonu uz topli čaj, zagrijat će ne samo kuhinju, već i dušu.

O svestranosti bundeve svjedoči činjenica da se često pojavljuje u povodu Noći vještica - iako tada uglavnom obavlja dekorativne zadaće.

Pogledajmo kako izvući najviše okusa iz bundeve!

 

Ovako se pravi najbolja bundeva

1. Čistoća

Kod pripreme bundeve nije ni čudno što ga je važno dobro oprati i očistiti, neugodan je osjećaj kada nepropisno očišćeni sastojci izazovu neočekivana iznenađenja tijekom konzumacije.

Čistu bundevu narežite na manje ploške po želji: prvo na pola, zatim na veće, na kraju je preporučljivo narezati na ploške veličine par prstiju i izvadite sjemenke!

2. Kako staviti bundevu u pećnicu?

Kriške posložite na pleh obložen folijom ili papirom za pečenje i sve pokrijte folijom. Pećnicu treba prethodno zagrijati na 200 stupnjeva. Ostavite da se peče u ovom stanju 15 minuta.

3. Dolje s folijom!

Zatim uklonite foliju s narezaka i ostavite ih da se peku još 45 minuta dok uživate u slasnim mirisima koji se šire vašim domom. Bitno je šnite peći sve dok ne omekšaju! Dobro ih je ostaviti 15 minuta u ugašenoj pećnici.

4. Stižu dodaci

Bundeva se naravno može jesti i sama, no ako želite nešto posebno, ionako ukusnu deliciju možete začiniti čilijem, medom ili đumbirom.

Naravno, ne postoji jasan recept kako ispeći bundevu, jer i u ovaj relativno kratak proces može se uključiti mnogo trikova kako bi savršeno oblikovali recept po vlastitom ukusu. Nemojte se bojati eksperimentirati s papirom za pečenje i folijom, veličinom kriški, vremenom pečenja ili čak vrstom pećnice u kojoj ga pečete.

To može dovesti do različitih rezultata, teksture i okusa ako koristite, na primjer, tradicionalnu plinsku statičnu pećnicu ili ako stavite kriške u kompaktnu pećnicu za pizzu.

 

U našoj internet trgovini pronaći ćete širok izbor pećnica za pečenje u raznim veličinama, kategorijama i tehnologijama. Ako želite eksperimentirati, svakako pogledajte našu web stranicu!

Želite višen naučiti o zanimljivoj hrani? Podijelite članak sa svojim prijateljima i pratite nas na Facebook-u za sličan uzbudljiv sadržaj!