gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Savjeti za osvježavajuće slatke ljetne kolače

2022. 06. 24.

Savjeti za osvježavajuće slatke ljetne kolače

Savjeti za kolače su uvijek dobrodošli! Jer sigurno ni Vi ne znate uvijek, kako se osvježiti nakon ljetnog ručka? Po ljetnim vrućinama nema boljeg deserta od mekanih osvježavajućih kolača. Ponudit ćemo Vam nekoliko savjeta i ideja za kolače, koji će Vam dobro doći i ako ih pravite za sebe ili za svoje goste!

Kolači bez potrebe pečenja

Na vrućini nam se često ne da peći kolače. Ovo čak nije ni potrebno za pravljenje velikog broja kolača. Različite deserte u čašama možete napraviti u raznim varijantama, ovisno o ukusu koji želite. Sve što vam treba je profesionalna pjenjača ili planetarni mikser, i delicija je gotova za nekoliko sekundi. Ako vam se prohtije, slasticu možete malo karamelizirati kuhinjskim bakljom..

Jedan od pravih klasika je kesten pire. Njegova priprema je toliko jednostavna da ga svatko može poslužiti u tren oka. Ako želite biti stvarno profesionalni pa čak i sami napraviti šlag, to možete učiniti s sifonom za šlag..

Lako variranje delicija

Vafli i palačinke također su slastice koje možete oblikovati po vlastitom ukusu na razne načine. O njihovoj popularnosti ništa ne govori bolje od činjenice da postoje slastičarne specijalizirane za vafle ili palačinke.

Za masovnu proizvodnju već možete pogledati ozbiljnije uređaje. Ali umjesto klasičnog oblika možete probati i nešto luđe aparat za vafle od mjehurića.

Isto tako, palačinke možete prilagoditi vlastitom ukusu, a ako koristite električni pekač palačinki, ne morate čak ni biti u kuhinji, čak možete peći i na terasi ako postoji izvor struje na odgovarajućoj udaljenosti .

Omiljeni slatkiši

Znamo mnogo verzija tijesta. Da ne govorimo o tome na koliko različitih načina slažemo razne delicije na tijesto ili između listova tijesta. 

Od svježeg sira i raznih pjena, preko krema i želea, preko džemova i svježeg voća, do marcipana, mnoštvo je opcija za napraviti zaista ukusan desert. 

Gibanice i torte

Budući da nam klasična gibanica sa svježim sirom, makom, orasima i višnjama često nisu dovoljno primamljivi u toplim danima, vrijedi razmisliti o drugim rješenjima. Alternativa u ovom slučaju mogu biti voćne štrudle. 

Na kraju, ali ne manje važno, moramo misliti na ljetne rođendane. Gateau je neophodan dodatak za rođendanske zabave. S pravim alatima i strojevima i vi možete napraviti prekrasne kolače kod kuće.

 

Nadamo se da smo vam uspjeli dati nekoliko ideja kakve kolače možete napraviti u ljetnim danima ako se želite malo osvježiti! Na našoj web stranicipronaći ćete sve kuhinjske alate, a dodatnu inspiraciju možete crpiti iz naših recepata i savjeta.


Povezani proizvodi