Tu je fašnik, krafne Vas čekaju!
2025. 01. 27.
S dolaskom hladnih mjeseci dolazi i sezona krafni koju svi sladokusci željno iščekuju. Bilo da se radi o karnevalskoj zabavi, obiteljskom okupljanju ili jednostavnom kolaču za vikend, krafne su uvijek dobar izbor, ali da bi rezultat bio savršen, važno je koristiti prave alate. Profesionalni kuhinjski alati ne samo što olakšavaju proces pečenja krafni, već ga čine čišćim, bržim i još ugodnijim.
1. Gnječenje
Osnova za izradu krafni je tijesto s kvascem. Profesionalci to rade pomoću samostojećeg miksera jer na taj način neće zaprljati ruke ili kuhinjske plohe tijestom, pa je priprema tijesta čišća, higijenskija i lakša. Kada je riječ o miješenju, planetarni mikser MAXIMA idealan je izbor.
2. Razvlačenje tijesta
Za krafne je bitno da tijesto bude ekstra tanko. Ručni ili električni uređaj za izradu tjestenine izvrsno je rješenje za to. Ovi alati su idealni za pripremu ne samo krafni, već i lazanja i drugih domaćih jela.
3. Pecite mudro
Iako se krafne mogu raditi u pećnici, tradicionalna verzija se prži u velikoj količini ulja. Tava za pečenje GAMMO je posebno dobar izbor za to, jer se može koristiti na plinskim, električnim, staklokeramičkim i indukcijskim pločama za kuhanje.
4. Pečenje krafni za velike kuhinje
Ako želite napraviti veću količinu krafni, možete birati i od aparata za pečenje krafni i langoša. Na lageru imamo roštilj GÁZGRILL BGS-1 LO, koji ima ispusnu slavinu i piezo te termoelektrični osigurač. Idealno za priredbe na otvorenom ili za mobilnu upotrebu.
5. Punjenje i dekoracija
Džem, čokolada, krema ili glazura: lijevak za doziranje tijesta GAMMO Džem, čokolada, krema ili glazura: GAMMO dozator za tijesto nezamjenjiv je pomoćnik za sve nadjeve i dekoracije. Idealno za precizno točenje kolača, muffina, vafla, palačinki i umaka, bez kapanja i jednostavno. Posebno ga preporučujemo kreativnim slastičarima.