Palačinke za vegane
2023. 09. 06.
Evo šarenog, zabavnog i zdravog jela koje je savršeno za doručak ili kao desert nakon obroka. Naš recept je također iz knjige recepata ANKARSUM.
Sastojci - za 10 palačinki
500 ml zobenog ili drugog biljnog mlijeka
200 grama brašna
50 grama šećera
¼ žličice soli
ulje ili maslac za prženje
Za dekoraciju i nadjev:
veganski šlag
Svježe bobičasto voće poput jagoda, malina i borovnica
Palačinke za vegane, korak po korak:
• Sastavite svoj ANKARSRUM pjenjačom i plastičnom zdjelom za miješanje.
• Ulijte zobeno mlijeko u zdjelu.
• Uključite stroj na maloj brzini dok dodajete suhe sastojke: brašno, šećer i sol.
• Nastavite s mućenjem dok ne dobijete glatko, tekuće tijesto.
• U tavi za palačinke zagrijte ulje ili maslac i kuhačom ulijte tanki sloj tijesta u tavu.
• Pržite obje strane dok ne porumene.
• Kada je prva palačinka gotova, u tavu za palačinke stavite još jedan dio ulja i ispecite sve palačinke. Nakon toga ih držite na toplom. To možete učiniti tako da ih nasložite na tanjur i pokrijete hrpu čistom kuhinjskom krpom.
ANKARSRUMOVA ideja:
Poslužite s veganskim šlagom, veganskim sladoledom od vanilije i puno šarenog bobičastog voća!