gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Počinje sezona plaže: Vrijeme je da nabavite tavu za prženje langoša, tavu za prženje krafni i aparat za palačinke!

2023. 05. 26.

Počinje sezona plaže: Vrijeme je da nabavite tavu za prženje langoša, tavu za prženje krafni i aparat za palačinke!

Langoš

Ne postoji osoba kome ne padne odmah na pamet langoš kada pomisli na jezero Balaton. Ako zatvorite oči, vjerojatno ćete vidjeti ljude na plaži u ljetnim vrućinama, s golemim langošom u ruci sa ribanim sirom i vrhnjem.

A onda zastanimo ovdje na trenutak! Je li zaista moguće jesti langoš samo na plaži? Zašto ne biste ovaj tradicionalni mađarski zalogaj pripremili doma? Zašto ne biste u svom domu dočarali atmosferu odmora na obali?

Istina je da morate potrošiti malo vremena na pripremu langoša, jer se radi o dizanom tijestu - ali od toga Vam neće pasti kruna s glave, budite sigurni! I znat ćete točno što ide u tijesto, na kakvom ulju ga pržite, a nadjeve možete slobodno izabrati sami! Trebate li više slobode od ovog osjećaja sigurnosti?

Ne morate čak ni stan preplaviti mirisom ulja i uznojeno pržiti langoše! Uz roštilj na plinski plamen koji je izvrstan za mobilnu upotrebu, za tren oka možete izaći na balkon, terasu ili vrt i pripremati kralja hrane za plažu na otvorenom!

 

Palačinke

Imamo langoš, idemo na desert! Tko ne bi poželio palačinke kada prolazi pored bifea koji miriše na božanstvenu hranu? Ili ako ništa drugo, klinci će sigurno početi tražiti ukusnu palačinku s kakaom. Što biste rekli kada biste i kod njih kod kuće mogli potaknuti ovaj Pavlovljev refleks - samo tako da sami napravite palačinke?

Sasvim smo sigurni da i vi imate svoj provjereni recept za palačinke koji ste možda naučili od mame ili bake. Ne želimo vas ni skrenuti s puta obiteljske tradicije! Samo vam želimo skrenuti pozornost da su palačinke dio pravog ljetnog ugođaja! Stoga krenite u kuhinju ili na terasu, iznesite aparat za palačinke (Ne znate na što smo mislili? Kliknite Ovdje!), i možete početi raditi palačinke!

 

Mini krafne

I što je s krafnama? Pritom smo prije svega mislili na američke mini krafne, koje su u posljednje vrijeme osvojile mađarske bifee i plaže! (Klasična karnevalska krafna također može biti dobra ideja, ali možda nema toliko veze s atmosferom ljeta.)

Izrada mini krafni nije komplicirana.

Zagrijte cca. 2 dl mlijeka i pomiješajte u zdjeli sa 5-6 dkg šećera i 2-3 žličice kvasca u prahu. Nakon što odstoji 10 minuta, možete dodati žumanjke od 2 jaja, 3-4 dkg otopljenog maslaca, malo ekstrakta vanilije, pa sve dobro promiješajte. 

Malo soli, 15-20 dkg brašna, miješanje, pa još 10-15 dkg brašna. Zatim ga zamijesite u tijesto, pa ga poklopljeno ostavite 1 sat na toplom mjestu da se tijesto podiže.

Dignuto tijesto razvaljajte na 1 centimetar debljine (za ovaj posao koristite brašno), pa izrežite krugove od tijesta, probušite rupu u sredini. Zatim ih ostavite da odstoje pola sata, a zatim možete početi peći. Koristite stolnu ili samostojeću fritezu, a rezultat će zajamčeno biti rajska krafna koju će obožavati cijela obitelj!

 

Nadamo se da smo vas oraspoložili za pečenje! Unesite atmosferu plaže u svoj dom i napravite božanstvene plamenove, palačinke i krafne kod kuće! Sve što vam treba možete pronaći u našoj Online trgovini !


Povezani proizvodi