gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Pasiranje fiš paprikaša, kako još niste vidjeli!

2016. 11. 14.

Pasiranje fiš paprikaša, kako još niste vidjeli!

Pasiranje fiš paprikaša pomoću profesionalnih uređaja

Kako se približavaju veliki blagdani, a posebno oko Božića, sve više imamo interesa za pasirke koje mogu poslužiti i za fiš paprikaš. (Posljednjih godina primjećujemo da je fiš jednako popularno jelo tijekom ljetnih praznika!)
Manjih ili većih,  plastičnih ili metalnih sita ima u raznim trgovinama kuhinjske opreme, ali oni koji rade s većim količinama znaju da su to samo igračke...

Ako netko baš mora pasirati fiš paprikaš u većim količinama (a to nije rijetkost u Mađarskoj uz Tisu, ili u Slavoniji), obično preporučamo barem manje cjedilo za fiš Louis Tellier pasirka za fiš, ili ili njegovu veću varijantu. S ovim uređajem već možete početi raditi koja se može postaviti na lonac ili zdjelu, prema našem iskustvu, kroz sito od 3 mm može se procijediti cca 1,5 kg gušće juhe.

Za one koji vole veće količine, ali inzistiraju na ručnom pasiranju (bilo radi uštede novca ili zato što više vole zdepastiji, rustikalniji krajnji rezultat), veći brat prethodne pasirke, Louis Tellier MLP10 profesionalna pasirka za ribu također može olakšati život. Ova pasirka već stoji na nogama, ispod nje na stalak se može staviti i veći lonac. Njegov učinak je cca. 2 kg u minuti.

Iako ima prednosti ručnog pasiranja, svatko može vidjeti da je za vrijeme blagdana na ovaj način preraditi stotine ili čak tisuće litara fiš paprikaša dugotrajan i naporan posao. Nije slučajno da veći ribarski restorani već dugo traže stroj koji jednostavno i brzo može riješiti ovaj zadatak.

Nedavno smo posjetili upravo jedno takvo mjesto, gdje smo imali sreću uživo vidjeti kako se cjedilo Robot Coupe nosi s pasiranjem 50 litara gotovog fiš paprikaša. Pa, ono što smo vidjeli bilo je izvan naše mašte. Na mašinu smo postavili sito promjera rupe 3 mm, a zamolili smo kolegu kuhara da toči fiš od ribljih filea, ribljeg mesa i kosti.          

U kratkom vremenu pokazalo se da je sito od 3 mm dobar izbor, procijeđena juha je išla u jednu posudu savršeno homogene konzistencije bez kosti, dok su se kostiskupljala u drugu posudu:

Slika iznad je snimljena nakon otprilike 5 minuta korištenja. Što mislite koliko je vremena trebalo stroju da ispasira 40 litara fiša?

15 minuta. 

Srećom, snimili smo ovu vrtoglavu izvedbu videom, pogledajte kojom brzinom gotova, ispasirana riblja juha teče u spremnik!

Uvjerljivo, zar ne?
Prošle godine jedan od naših talijanskih proizvodnih partnera stavio je na raspolaganje još robusniji stroj, pogodan za mehaničko pasiranje riblje juhe pored rajčice. Možete saznati više o našem uređaju LA FELSINEA SKRAT klikom ovdje.
Naručite ga već za ovu sezonu, nakon ljetnog konzerviranja i pripreme za zimske praznike, kolege u kuhinji će vam biti zahvalni!


Povezani proizvodi