gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Blog

Sve o proljetnim rolicama

2024. 04. 16.

Sve o proljetnim rolicama

Što su proljetne rolice?

Proljetne rolice daju nam bogatstvo i raznolikost azijske kuhinje. U južnoj Kini, primjerice, neizostavan je dio svečanih prigoda i obiteljskih okupljanja. Tradicionalno se pune svježim, proljetnim povrćem za dobrodošlicu novoj žetvi i sezoni plodnosti.

Mnoge azijske zemlje imaju svoju verziju proljetnih rolica prilagođenu lokalnim potrebama. U Vijetnamu, na primjer, sadrži sirovo, svježe povrće i često plodove mora, dok se u Tajlandu i Maleziji radi sa slatko-kiselim umakom. Svaka verzija odražava lokalni okus i gastronomsku tradiciju određene zemlje.

Ova svestranost čini proljetne rolice zaista posebnima.

 

Kako napraviti savršene proljetne rolice?

 

Odabir sirovina

Ključ savršene proljetne rolice leži u kvaliteti i svježini sastojaka.

  • Birajte povrće jarkih boja poput zelene salate, mrkve, krastavaca, a ne zaboravite ni svježe začinsko bilje poput korijandera ili metvice koje doživljaj okusa čine zaista jedinstvenim.
  • Morski plodovi, kao što su škampi, i tanko narezano meso, kao što su piletina ili svinjetina, izvrsni su izvori proteina.
  • Tijesto treba biti tanko, ali ipak trajno: tako ćete moći lijepo zamotati nadjev.

Nadjev: za savršenstvo povrće je potrebno unaprijed nasjeckati (kvalitetnim noževima), naribati (koristeći Louis TELLIER ručni ribež) i malo pirjati povrće.

 

Umijeće rolanja

  1. Započnite navlaživanjem tijesta kako bi postalo elastično.
  2. Nakon toga ravnomjerno rasporedite nadjev na jedan rub tijesta (ne preblizu ruba).
  3. Savijte sa strane, pa čvrsto ali pažljivo smotajte roladu. Tajna leži u čvrstoći.

 

Što proljetne rolice čini ukusnim?

Tajna leži u začinjavanju i umacima. Aroma može biti jednostavna ili složena, glavna stvar je da je u skladu s punjenjem.

  • Neke od najpopularnijih ideja za aromatiziranje uključuju korištenje soja umaka, sezamovog ulja i svježeg začinskog bilja.
  • I slobodno eksperimentirajte! Proljetne rolice izvrsna su prilika da isprobate kreativne ideje za punjenje!

 

Greške kod izrade proljetnih rolica

  • Jedna od najčešćih pogrešaka koju mnogi ljudi čine je pretjerano namakanje listova rola. Ako su listovi premokri, lako se mogu potrgati tijekom motanja. (Navlažite listovev vlažnom kuhinjskom krpom da ne budu premokre!)
  • S druge strane, ako ih ne smočimo dovoljno, ostat će pretvrdi, što nam također otežava rad.
  • Također je greška pokušati staviti previše nadjeva u rolice.

 

Ako vam se svidio ovaj post, podijelite ga s drugima! I ne zaboravite razgledati našu online trgovinu, gdje ćete pronaći izvrsne alate za izradu savršenih proljetnih rolica, poput spiralni rezač povrća!

Slični artikli na ovu temu:

Božanstvene lazanje od špinata s ricottom

2024. 04. 23.

Nastavi čitanjem


Upoznajte ANKARSRUM komplet valjaka i rezača tjestenine

2024. 04. 15.

Nastavi čitanjem


Domaći ravioli sa špinatom i ricottom

2024. 04. 08.

Nastavi čitanjem


Konfitiranje

2024. 03. 28.

Nastavi čitanjem


Nema ništa bolje od domaće tjestenine

2024. 02. 26.

Nastavi čitanjem



Povezani proizvodi