gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Obroci menze koje smo voljeli nekada

2024. 08. 02.

Obroci menze koje smo voljeli nekada

Stara škola

Unatoč činjenici da javno ugostiteljstvo nije vrhunac gastronomije, ipak su ostala omiljena jela koja pokušavate napraviti kod kuće čak i kao odrasla osoba. Ali nekako ne ide. Vjerojatno isprobavate prekvalitetne sastojke. Sjećate li se što vam je još bilo najdraže?

Slijede čuda mađarskog javnog ugostiteljstva. Možda bi bilo vrijedno promatrati razlike i sličnosti između jela u kantini svakog naroda!

Favoriti

Čaj s menze

To možete jednostavno pripremiti i doma. Jedna od tajni je staviti što manje filtera za čaj u što više vode. Drugi je što morate dodati sav šećer svijeta. Za sklad, slatki okus treba uravnotežiti limunom.

Juha od rajčice s tjesteninom

O kantinskim obrocima može se puno reći, ali ne i da su bili dosadni. Juha od rajčice - koja je svojim slatko-kiselkastim okusom bila jedno od ukusnijih jela - podigla je doživljaj objedovanja na sasvim drugu razinu.

Pohani odrezak

Šnicla je džoker među jelima. Brašno, jaja, prezle i sreća je gotova. Nije slučajno da je šnicla s pomfritom na dječjem jelovniku u većini restorana.

Špagete sa sirom

Prema nedavnom istraživanju javnog mnijenja, u kojem je sudjelovalo 7500 učenika iz 298 razreda, špageti sa sirom su apsolutni favorit. Jela od tjestenine također su popularna među djecom. Uostalom, i Popaj treba imati svoje omiljeno jelo kad mu špinat dosadi.

Biskvit s čokoladnim preljevom

Možemo reći da je ovaj desert Crème brûlée javnog ugostiteljstva. Nažalost, ova ukusna slastica nije mogla biti svaki dan na jelovniku.

Reforma javnog ugostiteljstva

Gore spomenuti stari favoriti sada mogu biti zabranjeni u određenim školama. Danas jelovnik pokušavaju učiniti zdravijim dodavanjem više povrća i voća, ali naravno postoje zemlje u kojima se studentima još uvijek daje hrana s visokim udjelom masti, šećera i natrija.

Prema istraživanju Greenpeace Austria, menze u Beču pokazale su se najzdravijima u Europi. Ovdje se djeci nudi uglavnom organska i domaća hrana, te manje, ali kvalitetnije meso. Ni kod nas nije teško pronaći napredne kuhinje. Prednost rado daju malim proizvođačima. Na tanjure učenika stavlja se sezonsko i svježe voće i povrće.

Menza je mnogima od nas prvi susret s ugostiteljstvom. Na ovom mjestu naučili smo da je kvaliteta hrane važna, ali ne i najvažnija stvar. Također je važno jesti zajedno i razmjenjivati ​​iskustva s prijateljima.

Pratite nas na Facebooku za sličan uzbudljiv sadržaj!


Povezani proizvodi