Blog
Domaći ravioli sa špinatom i ricottom
2024. 04. 08.
Svježi domaći ravioli za ručak uvijek su zagarantirani uspjeh . Neusporedivo ukusna kombinacija domaće tjestenine i nadjeva od špinata i ricotte jednostavna je za pripremu. U ovom receptu saznat ćete kako korak po korak napraviti savršene domaće raviole.
Tijesto:
500 g durum pšeničnog brašna (fino mljeveni griz ili brašno za tjesteninu)
7 jaja
3,5 žlice ulja za kuhanje
Nadjev od ricotte i špinata:
100 g svježeg špinata
50 g ricotta sira
100 g sitno ribanog parmezana
1 režanj češnjaka
Kora od limuna
Sok od limuna
Sol i crni papar
1. Sastavite svoj Ankarsrum samostojeći mikser s posudom od nehrđaajućeg čelika i kukom za miješenje.
2. Za izradu tijesta stavite brašno u zdjelu, a zatim pokrenite mašinu na niskoj brzini. Postupno dodajte jaja, pa ulijte ulje. Kada je tijesto spremno, postavite ručku 1 inč od bočne strane posude. Postavite tajmer na 8 minuta i pustite mašinu da mijesi.
3. Zatim tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i kratko ga mijesite. Pokrijte ga i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
4. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri pa pirjajte špinat dok većina tekućine ne ispari. Maknite s vatre i pomiješajte s ricottom, nasjeckanim češnjakom, naribanom limunovom koricom i limunovim sokom. Miješajte štapnim mikserom dok ne postane glatko, a zatim začinite po želji.
5. Sastavite nastavak za razvlačenje tijesta na svoj Ankarsrum mikser, a zatim podijelite tijesto na 3-4 dijela. Razvaljajte tijesto na najmanjoj brzini, postavite valjak na 0. Preklopite tijesto, pa ponovite ovaj postupak nekoliko puta, postupno povećavajući stupanj valjka.
6. Stavite ga na malo pobrašnjenu podlogu, pa premažite nadjevom od špinata. Drugu polovinu tijesta preklopiti preko nadjeva. Izrežite komade raviola.
7. Raviole kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Poslužite ih vruće uz naribani parmezan i salatu.
Otkrijte lakše i ukusnije kuhinjsko iskustvo uz Ankarsrum! Kupite ga sada i nastavite pregledavati našu webstranicu, za više inspirirajućih recepti!