gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Sa sušenjem za manji otpad!

2017. 10. 28.

Sa sušenjem za manji otpad!

Ponekad povrće i voće nije toliko svježe kao kad smo ga kupili. Ali nemojte žuriti da ih bacite u smeće! Jednostavno rezanje i sušenje daje im novi život tako da se kasnije mogu koristiti za bilo što. Doznajmo kako možemo dočarati ukusne poslastice čak i od manje savršenih proizvoda!

Razgovarali smo s Riccardom Carnevaleom na prošlotjednoj izložbi HOST u Milanu (o kojoj će kasnije biti posebna reportaža!) na štandu TRE SPADE i on je rekao da ono što najviše voli kod svoje sušilice su povrće i voće koje nije tako svježe više su samo kriške i suše se - tako da ih kasnije možete koristiti za bilo što.

Iako već dugi niz godina distribuiramo raznu opremu za sušenje, moram priznati da nisam ni pomišljao da bi naša sušara uz uobičajeno konzerviranje rajčica, jabuka i šljiva mogla biti dobra i za to. No, ako bolje razmislite, tako nastaje i povrće, što Riccardo također predstavlja u jednom od svojih videa.

 

Odabrali smo našu sušilicu ATACAMA i ravnomjerno rasporedili kriške na šest posuda za sušenje. Rotkvice su na vrhu, cikla je ispod:

Nismo se petljali s postavkama stroja, postoji program "tanke kriške" koji je za rezano voće i povrće (koristimo ga i za sušenje jabuka), bili smo sigurni da je savršeno prikladan za rezano ​​mašinom i nožem izrežite povrće na ploške oko 2 mm.

Program održava temperaturu u uređaju između 40-50 stupnjeva i radi 18 sati. Pokrenuli smo navečer, ujutro (oko 8 sati kasnije) cikla je bila gotova, ali rotkvice još nisu, bilo je potrebno da program radi do kraja.

Krajnji rezultat? Ovako je ispala cikla:

I rotkvice:

Sigurno se pitate kakav je okus sušene cikle i rotkvice? Potpuno je isti kao i svježi, nije izgubio ništa od arome sušenjem.

Da li vam se suši kod kuće? Provjerite našu sušilicu na našoj web stranici i naručite već danas!

 


Povezani proizvodi