gammo

kitchen & more

Korisnička služba: +385-99-632-7107
Radno vrijeme: 08:00-16:00 (Po-Pe)

Proljetno roštiljanje

2023. 01. 30.

Proljetno roštiljanje

Proljetno roštiljanje

Čim loše vrijeme popusti, svi žele van. Nakon izleta, šetnji i rekreativnih aktivnosti koje se mogu provoditi na otvorenom, dobro je nadoknaditi energiju. Jedan od najboljih oblika toga je roštiljanje, pečenje i kuhanje na otvorenom. Počevši od najjednostavnijih jela s roštilja, možemo doći do viših razina roštilj gastronomije. Na roštilju možete peći "sve". Od povrća preko kobasica do hamburgera i odrezaka.

Povrće na grilu

Nakon čišćenja povrće narežite na odgovarajuću veličinu. U tome nam mogu pomoći razni rezači za povrće i voće. Zatim ih premažemo začinjenim uljem i mogu ići na roštilj.

Gril kobasice

Kobasice možete kupiti u mesnici ili na tržnici, no oni istinski hrabri i talentirani mogu isprobati i vlastite recepte. Nadjev za kobasice može se pripremiti prema mnogim receptima. Najvažnije je meso samljeti na pravu veličinu. Za mljevenje je neophodan dobar stroj za mljevenje mesa.

Nakon toga mogu uslijediti začini. Ovdje možemo upotrijebiti svoju kreativnost i začiniti kobasice koje ćemo ispeći po svom ukusu i potrebama naših gostiju, od ljutih do slatkih, od dalekoistočnih do bavarskih. Mješalica za meso odabrana prema količini koja se miješa pomaže u miješanju mesa kobasice.
Nakon pravilnog začinjavanja i miješanja, može doći punjenje kobasica. Nakon malo vježbe i mi možemo postati pravi "umjetnici" punjenja kobasica. U tome nam može pomoći profesionalni uređaj za punjenje kobasica.

Balkanski roštilj

Budući da sve češće posjećujemo Hrvatsku, Jadransko more, ali i ostale bivše jugoslavenske republike, bilo na odmoru, skijanju ili samo u obilasku prekrasnih gradova, neizbježno dolazimo u doticaj s gastronomijom Balkana. Značajan dio toga je hrana s roštilja. Takvi su već dobro poznati ćevapčići, pljeskavice, ražnjići i mnoge druge delicije. Ćevapčići i pljeskavica rade se od sličnih sastojaka s manjim razlikama. Osnova im je mljeveno meso (po mogućnosti miješano meso: teletina, svinjetina, janjetina).

Mnogi ljudi često pretjerano razmišljaju o začinima, iako su vrlo jednostavni. Prema izvornim receptima u mesnu masu treba dodati samo sol, papar i sodu bikarbonu ili soda vodu, prema ukusu. Ćevape mokrim rukama oblikujemo u oblik manjih kobasica, a za pljeskavicu je od velike pomoći uređaj za oblikovanje pljeskavica, hamburgera.. Ražnjiće možete napraviti od bilo kojeg mesa i povrća, ali omiljeni su svinjski file i pileća prsa.

 

Ako ste raspoloženi za dobar roštilj, posjetite nas! U našoj ponudi pronaći ćete pravi uređaj od prijenosnih do ugradnih, od ručnih do električnih, od jednostavnijih do modela za ugostiteljstvo.

Želimo vam dobro roštiljanje i dobar tek!

(by Piro)


Povezani proizvodi